Dakbedekking Diepenbeek, advies & prijzen

Of je nu een plat of hellend dak hebt, de keuze voor de juiste dakbedekking in Diepenbeek is erg belangrijk. Als je oude dakpannen verouderd zijn, hoef je namelijk niet per se opnieuw dakpannen te laten plaatsen. Kies voor leien, riet of zelfs een zinken dak voor een unieke uitstraling! Voor een plat dak zijn er ook een hoop mogelijkheden: ga je voor EPDM of bitumen, of wil je liever iets ludieks zoals een groendak?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt tot maximaal 4 offertes van dakwerkers bij jou uit de regio. Vergelijk, kies en bespaar tot wel 40% op de kosten voor nieuwe dakbedekking in Diepenbeek. De aanvraag is geheel vrijblijvend en je zit dus nergens aan vast.

Op deze pagina lees je meer over de verschillende mogelijkheden met betrekking tot het bedekken van je dakoppervlak. Je krijgt een indicatie van de prijzen van de dakbedekking, zodat je direct weet welk materiaal in jouw budget past.

Voordelen van onze service

Maak gratis en vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en profiteer van de onderstaande voordelen:

 • Krijg een duidelijk inzicht in de tarieven van meerdere dakspecialisten uit Diepenbeek.
 • Vergelijk de offertes en kies zelf voor de vakman met het beste aanbod.
 • Bespaar zo tot wel 40% op de totale kosten!
 • De aanvraag is geheel vrijblijvend

Dakbedekking leggen Diepenbeek?

Kies kwalitatieve dakbedekking tegen de beste prijs.

Vergelijk offertes

Vergelijk gratis offertes van specialisten uit je regio. Gratis en vrijblijvend.

Bespaar tot 40%

Kies voor de specialist met de beste dakbedekking offerte en bespaar!


Dakbedekking plat dak

Een plat dak is gevoeliger voor de weersomstandigheden en is doorgaans sneller aan vervanging toe. Als dit bij jou het geval is, dan heb je gelukkig de keuze uit verschillende mogelijkheden. Zo kies je gemakkelijk voor iets dat binnen je budget past, dat past bij de uitstraling van je huis of juist iets unieks! Zo zie je steeds vaker een groendak en blijft PVC ook een populaire keuze.

Je kunt kiezen uit de volgende dakbedekkingen:

 • Bitumen
 • EPDM
 • Groendak
 • Pvc

Hieronder gaan we dieper in op de verschillende soorten dakbedekking voor plate daken. Dakwerker inschakelen? Vergelijk gratis offertes en bespaar!

bitumen Diepenbeek

Bitumen Diepenbeek

Bitumen is in Diepenbeek één van de populairste keuzes als het op dakleer aankomt. Het materiaal, ook wel roofing genoemd, wordt gewonnen uit aardolie en wordt al jarenlang gebruikt voor het waterdicht maken van onder andere daken. Bitumineuze dakbedekking heeft doorgaans een gemiddelde dikte van 4 millimeter en wordt door de vakman op maat gemaakt. De levensduur is minimaal 25 jaar.

De dakwerker plaatst het als volgt:

Hij neemt het materiaal op rollen mee en snijdt dit ter plaatse op maat. Op het moment dat de dakspecialist het hele dak netjes heeft bedekt, rolt hij de stroken terug. Met een gasbrander verhit hij de onderzijde van het materiaal. Zo versmelt hij het materiaal op het dakoppervlak. Dit is de meest effectieve manier om je plat dak met bitumen waterdicht te maken, maar het vereist wel enige handigheid. Laat dit daarom over aan een ervaren vakman.

APP bitumen dakbedekking

Het nadeel van bitumen, is dat het van nature niet erg elastisch is. Door temperatuurswisselingen zet het veel uit en krimpt het ineen, waardoor elasticiteit wel enorm belangrijk is.

Om het materiaal elastischer te maken wordt het onder andere bewerkt met APP (Atactisch PolyPropyleen). Dit elastische kunststof houdt het materiaal soepel bij het krimpen en uitzetten.

SBS bitumen

Naast APP is het ook een optie om het bitumen te bewerken met SBS (Styreen Butadieen Styreen). SBS heeft een sterkere hechting dan APP, waardoor de kans op lekkages net iets kleiner is.

Daar staat tegenover dat SBS minder goed bestand is tegen uv-straling. Daarom kiezen veel klanten ervoor om hun bitumen bewerkt met SBS te bedekken met bijvoorbeeld grind.


Besparen op bitumen dakbedekking?

Vul het offerteformulier in voor gratis offertes. Vergelijk en bespaar!


Hoeveel kost bitumen dakbedekking?

Gemiddeld kost de roofing ongeveer €40,- tot €50,- per m². Stel dat je een plat dak hebt met een oppervlak van 50 m². Om deze te bedekken met bitumineuze dakbedekking betaal je een totaalprijs van gemiddeld €1.200,- tot €1.500,-.

In dit geval legt de vakman het nieuwe dakleer over het oude heen. Dat is een stuk voordeliger, maar niet altijd een optie. Laat je de specialist eerst de oude laag verwijderen voordat hij de nieuwe laag legt? Houd dan rekening met een totaalprijs van ongeveer €1.500,- tot €1.900,-.

Bitumen prijzen 2024

Bitumen dakbedekking Prijs per Gemiddelde prijs*
Plaatsen van bitumen dakbedekking €40,- tot €50,-
Bitumen over oude laag dakbedekking Totaalprijs bij 50m² €1.200,- tot €1.500,-
Oude dakbedekking verwijderen en bitumen plaatsen Totaalprijs bij 50m² €1.500,- tot €1.900,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en montage. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan voor exacte prijsopgaves.


Bitumen aanleggen, het proces in beeld

Bekijk hoe de specialist te werk gaat.


EPDM Diepenbeek

Een alternatief is EPDM. EPDM is de afgelopen jaren enorm gestegen in populariteit. Dat heeft een aantal oorzaken. EPDM is een synthetisch rubber. Dat houdt in dat EPDM enorm elastisch is, waardoor de kans op beschadigingen minimaal is. EPDM heeft dus een hele lange levensduur, waardoor de prijs-kwaliteiverhouding erg goed is. Bedek jij je plat dak met dit dakleer, dan ben je de komende 50 jaar voorzien van hoge kwaliteit.

Kun je EPDM zelf gemakkelijk leggen?

EPDM Diepenbeek wordt direct op maat geleverd. Het EPDM bestaat daardoor uit één onderdeel. Er zijn geen naden aanwezig, wat alleen maar goed is voor de waterdichtheid. Om het dakleer aan te brengen gebruikt de dakspecialist uit Diepenbeek lijm. Vakman inschakelen? Vraag gratis offertes aan en vind een specialist bij jou uit de buurt!

Hoeveel kost EPDM dakbedekking?

Het enige mogelijke nadeel aan EPDM zijn de hogere kosten. Gemiddeld betaal je namelijk €60,- tot €80,- per m². Dat is toch al snel €20,- tot €40,- meer per m² dan roofing.

Op een totaaloppervlak van 50 m² is EPDM dus €1.000,- tot €2.000,- duurder. Gelukkig staat daar wel een langere levensduur (50+) tegenover. Dat betekent dat EPDM op de lange termijn juist de goedkope keuze is.

EPDM dakbedekking prijzen 2024

EPDM dakbedekking Gemiddelde prijs*
EPDM plaatsen €60,- tot €80,- per m²
Oude dakbedekking verwijderen en EPDM plaatsen €150,- tot €200,- per m²

*Let op: dit is een gemiddelde prijs, inclusief btw en montage. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan.


Overweeg je EPDM-dakbedekking?

Vergelijk prijsopgaven en kies de specialist met het beste aanbod: zo bespaar je tot 40%!

Gratis offertes vergelijken


 

groendak Diepenbeek

Groendak Diepenbeek, duurzaam en isolerend

Voor wie heel milieubewust leeft is een plat dak met groendak een goede keuze. Groendaken hebben namelijk een hoop milieubewuste voordelen. Het zuivert de lucht en absorbeert regenwater, waardoor het grondwaterniveau stabiel blijft. Daarnaast verlaagt het de omgevingstemperatuur, wat weer leidt tot energiebesparing.

Natuurlijk heeft een groendak in Diepenbeek ook specifieke voordelen waar jij direct profijt van hebt. Zo verhoogt een groendak het rendement van je zonnepanelen, heeft het een levensduur van minimaal 60 jaar, isoleert het zowel warmte als geluid en het verhoogt de waarde van je woning!

Groendak in Diepenbeek laten plaatsen? Start gratis offerteaanvraag!

Je hebt in principe de keuze uit twee verschillende soorten groendaken:

 • een intensief groendak;
 • een extensief groendak.

Intensief groendak

Bij een intensief groendak is je plat dak bedekt met beplanting die je ook in je tuin tegen zou komen: bloemen, struiken en zelfs bomen. Een intensief groendak heeft veel onderhoud nodig, simpelweg omdat de beplanting meer onderhoud vereist.

Daarnaast heeft een intensief groendak een gewicht van wel 200 kilo per vierkante meter! Het is dus belangrijk dat de constructie van je plat dakoppervlak sterk genoeg is om dit gewicht te dragen.

Extensief groendak

Wil je graag profiteren van de voordelen van een groendak zonder veel onderhoud uit te voeren, kies dan voor een extensief dak. Hierbij kies je voor beplanting zoals grassen, mossen en vetplanten. Dit hoef je alleen te wateren als het langere tijd erg droog is.

Verder zijn ze zelfvoorzienend, dus je hoeft er weinig energie in te steken. Bovendien is een extensief dak een stuk goedkoper en lichter waardoor praktisch elk plat dak geschikt is.


Duurzaam en isolerend groendak?

Ontdek de scherpe prijzen. Vergelijk offertes & bespaar!

Gratis offertes ontvangen


 
 

Hoeveel kost een groendak?

Een extensief groendak laat je al aanleggen vanaf €45,- tot €100,-. Een intensief groendak is iets duurder, gemiddeld namelijk €120,- tot €200,-. De kosten zijn natuurlijk grotendeels afhankelijk van het soort beplanting dat je kiest.

Groendaken hebben een lange levensduur van gemiddeld 60 jaar! Waar je wel rekening mee moet houden, is dat de onderlaag wortelbestendig is. Onder andere EPDM en PVC zijn een goede keuze. Heb je op dit moment nog een ander dakleer, dan betaal je ook nog voor de nieuwe dakbedekking.

Prijzen groendak 2024

Type groendak Gemiddelde prijs per m²* Levensduur
Nieuwe onderlaag (EPDM) €40,- tot €50,- In combinatie met groendak 60 jaar
Extensief groendak €45,- tot €100,- 60 jaar
Intensief groendak €120,- tot €200,- 60 jaar

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en montage. Vraag voor de exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

PVC dakbedekking Diepenbeek

Pvc dakbedekking Diepenbeek

PVC als dakbedekking voor een plat dakoppervlak wordt in Diepenbeek steeds vaker gekozen. Eén van de grootste voordelen van PVC is de uitstraling. Het materiaal is namelijk verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Hierdoor geef jij je plat daktype elke gewenste kleur!

Naast dit esthetische voordeel is PVC relatief goedkoop en vereist het eigenlijk geen onderhoud. Een jaarlijkse reinigingsbeurt is voldoende om het materiaal sterk te houden. De levensduur van PVC ligt rond de 25 tot 30 jaar, dat is vergelijkbaar met bitumineuze dakbedekking. Klik hier om prijzen op maat te ontvangen.

Pvc folie of dakplaten?

PVC is geschikt voor een plat en hellend daktype. In het algemeen kiezen mensen voor dakfolie bij een plat oppervlak. De dikte van de dakfolie is minimaal 1,2 millimeter. Belangrijk om te weten is dat de dakfolie niet rechtstreeks bovenop dakleer kunt leggen.

Heb je een hellend dak?

Dan zijn dakplaten ook een mogelijkheid. Deze zijn gemakkelijk te leggen en in sommige gevallen zelf verkrijgbaar met ingewerkte isolatie.

Wat kost pvc dakbedekking?

Voor kunststof dakbedekking betaal je gemiddeld €55,- tot €70,- per m². Dat is duurder dan roofing maar iets goedkoper dan EPDM. Kies je voor een afwijkende kleur dan kunnen de kosten verder oplopen.

Sommige mensen kiezen bijvoorbeeld voor een wit kunststof dakoppervlak, omdat dit de zon weerkaatst en het huis zo isoleert.

Prijs pvc dakbedekking 2024

Materiaal Prijs per m²* Levensduur
Pvc dakbedekking €55,- tot €70,- 25 tot 30 jaar

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en montage. Vraag voor de exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Besparen op dakbedekking?

Vraag gratis offertes aan en bespaar tot wel 40%!


Dakbedekking hellend dak

Heb je een hellend dak? Voor een hellend daktype zijn in Diepenbeek vooral dakpannen erg populair. Maar een hellend daktype hoeft natuurlijk niet te betekenen dat dakpannen de enige optie zijn!

Voor wie zijn hellend dakoppervlak wilt bedekken met een natuurlijker materiaal, zijn leien of riet een goede keuze! Hiermee krijgt je hellend dak een hele mooie natuurlijke uitstraling. Kies in ieder geval iets dat past bij de stijl van je woning.

Zo past riet perfect bij authentieke woningen terwijl een zinken dak uitermate geschikt is voor een moderne nieuwbouwwoning. Voor een hellend dak heb je onder andere de keuze uit de volgende soorten daken.

Je hebt bij een hellend daktype de keuze uit onderstaande typen dakbedekking:

 • Dakpannen
 • Leien dak
 • Rieten dak
 • Aluminium, koperen of zinken daken

Hieronder gaan lees je meer over de soorten dakbedekking voor hellende daken.

dakpannen Diepenbeek

Dakpannen Diepenbeek

Dakpannen Diepenbeek worden al jarenlang gebruikt.

En dat is niet gek, want een pannendak heeft een aantal heel belangrijke voordelen:

 • Dakpannen hebben een lange levensduur.
 • Ze zijn bestand tegen alle weersomstandigheden.
 • Een pannendak vereist nauwelijks onderhoud.
 • De dakpannen zijn snel en eenvoudig te leggen.

Er zijn verschillende soorten dakpannen die je kunt laten leggen. Je kunt onder andere kiezen uit keramische en betonnen dakpannen, die ook verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren.

Wil je binnenkort een nieuw pannendak aanbrengen? Informeer dan eens bij je buren of zij ook geïnteresseerd zijn. Op die manier kun je wellicht een mooie collectieve korting regelen. Vakman inschakelen? Start gratis offerteaanvraag en vind een vakman bij jou uit de buurt!

Betonnen dakpannen

Betondakpannen zijn de meest voordelige keuze. Om een betondakpan te maken wordt het beton in een mal gegoten. Dit wordt eerst uitgehard en daarna krijgt het met een coating de herkenbare grijze, rode of zwarte kleur. De coating zorgt er ook voor dat het oppervlak glad is.

Hierdoor hecht vervuiling niet aan het oppervlak. Betonnen dakpannen gaan minimaal 30 jaar mee.

Keramische dakpannen

Een keramisch pannendak heeft een meer natuurlijke uitstraling. Keramische dakpannen worden geproduceerd van klei, dat samengekneden en in een mal geperst wordt. De pannen gaan vervolgens de oven in, waar ze onder hoge temperatuur worden gebakken.

Hierdoor ontstaan hele harde en stevige dakpannen. Het voordeel hiervan is dat een keramisch pannendak veel langer mooi blijft dan een betonnen dak. Daar komt nog eens bij dat de levensduur meer dan drie keer zo lang is! Keramische dakpannen hebben een levensduur van maarliefst 100 jaar.


Besparen op dakpannen leggen?

Vul het offerteformulier in voor gratis offertes. Bespaar tot wel 40%!


Wat kosten dakpannen?

Een keramisch pannendak kost je ongeveer €32,- tot €65,- per m². Dat is een stuk meer dan wat je betaalt voor betondakpannen, namelijk €22,- tot €41,- per m². Hierbij is het wel belangrijk om rekening te houden met de levensduur.

Op de korte termijn is beton zeker de voordeligste keuze. Als je binnenkort wil verhuizen of weet dat je niet nog tien jaar in dit huis blijft wonen. Een keramisch pannendak hoef je maar één keer aan te laten leggen. Het gaat namelijk wel meer dan 100 jaar lang mee! Op de lange termijn zijn keramische dakpannen dus absoluut de goedkope keuze.

Dakpannen prijzen 2024

Type dakpan Prijs per m²* Levensduur
Keramische dakpannen €32,- tot €65,- 100+ jaar
Betonnen dakpannen €22,- tot €41,- 30 jaar

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en montage.

leien dak Diepenbeek

Leien dak Diepenbeek

Als je een hellend daktype hebt, dan zijn leien ook een optie. Leien zijn gemaakt van leistenen en zijn een volledig natuurlijk product. De leien worden gewonnen uit steengroeves verspreidt over de hele wereld. Omdat elke steengroeve z’n eigen steensoort produceert, is er een ruim aanbod aan verschillende leien.

Omdat het een natuurproduct is, is geen enkele leisteen hetzelfde. De subtiele verschillen dragen juist bij aan de unieke uitstraling. Wil je liever een strakkere uitstraling creëren dan kun je ook kunstleien op je hellend dakoppervlak laten leggen.

Je hebt de keuze uit verschillende soorten leien daken:

 • Natuurleien
 • Kunstleien

Natuurleien, lange levensduur

Natuurleien zijn afkomstig van steengroeves uit Afrika, Amerika, Europa en Azië. Kies je voor natuurleien, dan profiteer je van belangrijke voordelen. Allereerst gaan de leien daken in Diepenbeek 80 tot zelfs 100 jaar lang mee.

Naast de natuurlijke uitstraling zijn ze enorm stormvast en vereisen ze maar weinig onderhoud. De leien zijn namelijk niet tot nauwelijks poreus, waardoor ze geen vocht opnemen. Hierdoor zijn ze ook goed bestand tegen grote temperatuurverschillen.

Kunstleien, diverse kleuren en formaten

Natuurleien hebben een relatief hoge aanschafprijs. Wil je profiteren van eenzelfde natuurlijke uitstraling, dan kun je ook voor kunstleien kiezen. Kunstleien worden in de fabriek geproduceerd en zijn daardoor identiek.

Een hellend dakoppervlak met kunstleien ziet er daardoor een stuk strakker uit dan natuurleien. Er is een groter aanbod aan kleuren en formaten dan bij natuurleien, maar daar staat wel een kortere levensduur (25 tot 35 jaar) tegenover.


Besparen op dakbedekking in Diepenbeek?

Vraag gratis offertes aan en ontdek de prijzen!

Gratis offertes vergelijken


 

Prijzen leien dak

Leien daken zijn niet heel goedkoop. Kunstleien, de meest goedkope optie, koop je vanaf gemiddeld €65,- tot €75,- per m². Daar staat een gemiddelde levensduur van 25 tot 35 jaar tegenover.

Voor natuurleien ligt de aanschafprijs een stuk hoger: hiervoor betaal je ongeveer €110,- tot €120,- per m². Als je eenmaal een leien dak aan laat leggen, dan hoef je nooit meer een andere dakbedekking te kiezen, omdat de leistenen tot wel 100 jaar lang meegaan.

Leien dakbedekking prijzen 2024

Soort leien Prijs per m²* Levensduur
Kunstleien €65,- tot €75,- 25 tot 35 jaar
Natuurleien €110,- tot €120,- 80 tot 100 jaar

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en montage. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan. Start gratis offerteaanvraag & bespaar!

rieten dak Diepenbeek

Rieten dakbedekking Diepenbeek

Een ander natuurlijk materiaal geschikt voor een hellend daktype, is riet. Riet wordt al jarenlang gebruikt bij onder andere boerderijen. Wat veel mensen niet weten, is dat je ook je dakpannen kunt inruilen voor riet. Veel mensen denken dat riet een brandgevaar is. In het verleden werd het riet rechtstreeks op de dakconstructie gelegd, waardoor er inderdaad een groter brandgevaar was.

Tegenwoordig wordt er bij rieten daken altijd gebruik gemaakt van een schroefdak. Hierdoor is de kans op brand niet groter dan bij andere woningen. Rieten daken hebben een prachtige natuurlijke en luxueuze uitstraling en een levensduur van minimaal 35 jaar.

Vergelijk gratis en zonder verplichting offertes en bespaar op je rieten dak!

Prijzen rieten dak

Er wordt vaak gedacht dat rieten daken erg kostbaar zijn. Toch laat je riet al leggen vanaf €90,- tot €95,- per m². Functioneel gezien gaat een rieten dak ongeveer 35 jaar mee. Toch kiezen veel mensen ervoor om al eerder het riet te vervangen.

Waarom?

Omdat nieuwe rieten daken een stuk mooier zijn dan oude. Bij goed onderhoud kun je de functionele levensduur zelfs verlengen tot 45 of zelfs 50 jaar!

Kostprijs rieten dak 2024

Soort leien Prijs per m²* Levensduur
Rieten dakbedekking €90,- tot €95,- 35 jaar

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage. De prijs is toegespitst op een goed bereikbaar dak met één dakkapel en één schoorsteen. Vraag gratis offertes aan.

zinken dak Diepenbeek

Metalen daken: aluminium, zink en koper

Wat je nog niet zo vaak ziet zijn metalen daken. Metalen, zoals aluminium en koper worden vooralsnog veel gebruikt bij de bedekking van een tuinhuis. Toch zijn metalen dakplatenook geschikt voor een hellend daktype!

Met name zinken daken hebben een prachtige, robuuste uitstraling. Heb je een plat daktype? Ook dan is een zinken bedekking een optie. Zinken dakbedekking is flexibel en heeft een extreem lange levensduur (125 jaar). Daarbij is zinken dakbedekking volledig recyclebaar en heeft het nauwelijks onderhoud nodig.

Het nadeel is dat zinken dakbedekking uit zichzelf niet isoleert. Je kunt een zinken dakoppervlak dan ook het beste combineren met een goede isolatie. Hoewel zinken dakbedekking maar weinig onderhoud nodig heeft, is het wel gevoelig voor deukjes. Je moet er dus tegenkunnen dat je dak niet helemaal strak blijft.

Dakbedekking: platen

Voor een hellend dak bestaat er ook de mogelijkheid om dakplaten te leggen. Dakplaten zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeren, met verschillende uitstralingen. Je kunt bijvoorbeeld ook een pannendak nabootsen met speciale dakpanplaten.

De dakplaten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Je kunt onder andere kiezen voor kunststof-, stalen- of metalen dakplaten. De dakplaten worden op dit moment voornamelijk gebruikt als dakbedekking voor een tuinhuis of schuur. Toch kun je er ook voor kiezen om dakplaten te gebruiken voor het bedekken van particuliere woningen in Diepenbeek.

Je hebt onder andere de keuze uit:

 • trapezium dakplaten;
 • golfplaten;
 • dakpanplaten.

Dakbedekking met isolatie

Een groot voordeel van dakpanplaten, is dat je deze ook met isolatie kunt kopen. De dakpanplaten zijn dan dubbelwandig en gevuld met thermische isolatie. Het voordeel is dat je het dak dan niet nog eens apart hoef te isoleren. Dakpanplaten met isolatie is erg geschikt voor de isolatie van een tuinhuis of bijgebouw, maar wordt ook ingezet voor het isoleren van grote magazijnen of loodsen.

De afwerking van de dakpanplaten oogt ietwat industrieel. Hierdoor zijn de dakpanplaten met isolatie minder geschikt voor particuliere woningen.

goedkope dakbedekking voor tuinhuis

Goedkope dakbedekking voor tuinhuis

Een tuinhuis bedek je natuurlijk niet met kostbare keramische dakpannen. Aan een tuinhuis stel je namelijk veel minder strenge eisen. Zo moet het tuinhuis vooral droog zijn en is isolatie iets minder van belang.

Er zijn verschillende soorten dakbedekking geschikt voor een tuinhuis. Dakpanplaten zijn erg populair, maar je kunt ook kiezen voor bitumen shingles. Beide zijn goedkope keuzes die ervoor zorgen dat de spullen in het tuinhuis droog blijven.

Bitumen shingles

Bitumen shingles zijn bitumineuze dakleien. Je kunt ze gebruiken voor je tuinhuis, omdat ze een hellend dak waterdicht maken. Het voordeel van bitumen shingles is dat ze goedkoop in aanschaf zijn, en bovendien erg gemakkelijk aan te brengen.

In tegenstelling tot stalen of metalen dakplaten zijn bitumen shingles wel geluidsisolerend. Je hebt met bitumen shingles dus geen geluidsoverlast in het geval van regen of zelfs hagel.

Dakbedekking Diepenbeek, de premies

Er zijn een aantal verschillende dakbedekking premies die je in Diepenbeek kunt aanvragen, zowel landelijke als gemeentelijke premies. De voorwaarden en regels omtrent de lokale premies verschilt uiteraard per gemeente. Benieuwd of je ook recht hebt op een premie? Dit kun je gemakkelijk controleren op premiezoeker.be. Zo krijg je een duidelijk overzicht van de vergoedingen die je kunt aanvragen. Voor dakisolatie is het ook mogelijk om een lokale premie aan te vragen. Hierover lees je meer op energiesparen.be.

En landelijke premies?

Voor het aanleggen van nieuwe dakbedekking kun je mogelijk de overkoepelende renovatiepremie benutten. Dit houdt in dat je 20 à 30 procent van het factuurbedrag terugkrijgt als je minimaal €2.500,- investeert. Bekijk de website vlaanderen.be voor de voorwaarden. Ook kun je gebruik maken van het verlaagde btw-tarief (6%). Bij het aanbrengen van dakisolatie kun je een premie via de netbeheerder aanvragen.

Laat je naast het plaatsen van nieuwe dakbedekking ook dakisolatie plaatsen? Dan heb je ook recht op een premie voor dakisolatie. Op vlaanderen.be lees je meer over de premie die door netbeheer wordt vergoed.

Overzicht premies dakwerken 2024

Premie Type dakwerken Premiebedrag
Overkoepelende renovatiepremie Dakisolatie en dak vernieuwen 20% of 30% bij minimaal €2.500,-
Isolatiepremie vanuit netbeheer Dakisolatie €4,- tot €14,- per m²
Lokale premies Dakisolatie Verschilt per gebied
Verlaagd btw-tarief Dakisolatie en dakrenovatie 6% btw

Recent aangevraagde offertes voor dakbedekking

Dakpannen leggen in Maasmechelen
Groendak (EPDM onderdak) plaatsen in Hasselt
Bitumen dakbedekking op tuinhuis in Beringen
Dakpanplaten voor tuinhuis in Zonhoven
Natuurleien aanbrengen in Sint-Truiden
APP bitumen leggen in Tongeren
Keramische dakpannen leggen in Lanaken
Prijsinfo dakbedekking plat dak in Genk
Bitumen over oude roofing in Bilzen
EPDM dak in Lommel

Nieuwe dakbedekking kiezen, waar op letten?

Je bent niet de hele dag met je dakbedekking bezig, dat begrijpen we. Daarom geven we je graag een aantal tips. Zo weet je waar je bij het kopen van dakbedekking op moet letten. Controleer in ieder geval je dakisolatie. Wil jij je huis toch al beter isoleren, dan is dit het uitgelezen moment.

Houd daarnaast ook rekening met je budget: de kosten van soorten dakbedekkingen lopen uiteen. Op de pagina dakbedekking prijzen vind je een handig kostenoverzicht.

Hoe selecteer je een geschikte dakspecialist?

Allereerst is het slim om gratis offertes te vergelijken. Je kunt daarnaast letten op specifieke keurmerken. Kies je voor bitumen of PVC-dakbedekking, let dan op het Vebidak keurmerk. Deze branchevereniging waarborgt de kwaliteit van de materialen.

Dakmerk is een ander belangrijk keurmerk voor dakbedekkingen van platte daken en bij hellende daken is het verstandig te letten op het keurmerk Dakmeester.

Daarnaast is het KOMO-keurmerk van belang. Een dakdekkersbedrijf met dit keurmerk gebruikt enkel kwalitatieve materialen. Meer hierover lees je op komo.nl.

Dakbedekking Diepenbeek leggen, waarom dakdekkersbedrijf inschakelen?

Overweeg je zelf je nieuwe dakbedekking in Diepenbeek aan te brengen? Het is toch sterk aan te raden om een dakwerker in Diepenbeek in te schakelen.

Alleen dan ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit en weet je zeker dat je dak volledig waterdicht is.

Het inhuren van een vakman heeft belangrijke voordelen:

 • Je bespaart jezelf een hoop waardevolle tijd.
 • De dakbedekking is snel en vakkundig geplaatst.
 • Je profiteert van de hoogste kwaliteit.
 • Dakspecialisten geven garantie op het afgeleverde werk.

dakbedekking leggen Diepenbeek

Nieuwe dakbedekking in Diepenbeek? Vergelijk gratis offertes!

Wil jij graag je EPDM bedekken met een groendak? Of wil je meer informatie over het prijsverschil tussen dakpannen en dakleien? Een vakman kijkt graag met je mee voor advies. Dakdekker inschakelen?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt maximaal 4 offertes van specialisten uit de buurt. Vergelijk, kies en bespaar tot wel 40% op nieuwe dakbedekking in Diepenbeek. De aanvraag is geheel vrijblijvend; je bent niets verplicht.

Gratis offertes vergelijken


 


Meer lezen over dakwerken? Bekijk onderstaande pagina’s


dakherstelling

Dakherstelling

dakrenovatie

Dakrenovatie

dakwerken prijzen

Dakwerken prijzen