Besparen op de kosten van dakbedekking?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Dakbedekking: prijzen en informatie

De prijzen van dakbedekking beginnen bij een plat dak vanaf €40,- tot €50,- per m² en bij een hellend dak vanaf €32,- tot €65,- per m². De prijzen hangen nauw samen met de keuze voor het materiaal van de dakbedekking, het type dak en de tarieven van de dakdekker. Wil je een exacte prijs per m² voor uw dakbedekking weten?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de offerteaanvraag zorgen wij ervoor dat je zo snel mogelijk de offertes ontvangt van maximaal 5 dakdekkersbedrijven in de regio. Vergelijk, kies en bespaar tot wel 40%!

Op deze pagina lees je over de verschillende soorten dakbedekking en de bijbehorende prijzen. We leggen uit welke factoren hier invloed op hebben en geven handige bespaartips voor als je ook nieuwe dakbedekking nodig heeft!

dakbedekking prijzen

Wat kost nieuwe dakbedekking voor een plat dak?

De prijzen voor dakbedekking bij een plat dak beginnen rond de €40,- tot €50,- per m². Voor deze prijs kies je voor bitumen, een dakleer met een levensduur van gemiddeld 25 jaar. Wil je een iets langere levensduur, denk dan aan EPDM. Dit kost gemiddeld €60,- tot €80,- per m² en is dus iets duurder. Je bent dan wel verzekerd van een gemiddelde levensduur van maar liefst 50 jaar!

Met een groendak kan je de levensduur van je dak verlengen tot wel 60 jaar! Naast de kosten voor de ondergrond betaal je dan gemiddeld €45,- tot €100,- per m² voor een extensief groendak, en ongeveer €120,- tot €200,- per m² voor een intensief groendak.

Benieuwd naar de kosten bij andere soorten dakwerken? Op de pagina dakwerken prijzen vind je een handig overzicht van alle kosten van dakwerken.

Dakbedekking plat dak prijs per m2 in 2024

Soort dakbedekking Gemiddelde prijs per m²* Gemiddelde levensduur
EPDM €60,- tot €80,- 50 jaar
Bitumen €40,- tot €50,- 25 jaar
Groendak €45,- tot €200,- 60 jaar
PVC €55,- tot €70,- 25 jaar

*Let op: dit zijn richtprijzen. Wil je de exacte kosten weten? Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Wat zijn de prijzen voor dakbedekking voor een schuin dak?

Wil je nieuwe dakpannen laten plaatsen? Keramische dakpannen kosten gemiddeld €32,- tot €65,- per m² en voor betondakpannen betaal je slechts €22,- tot €41,- per m². Heb je een beperkt budget, dan zijn betondakpannen een goed alternatief. Leien kosten je gemiddeld €65,- tot €75,- per m² en kies je voor riet dan lopen de kosten op tot ongeveer €90,- tot €95,- per m².

Bij een schuin dak liggen de kosten vaak wat hoger. Dat komt omdat de dakbedekking in materiaal duurder is én omdat het vaak gaat om een groter oppervlak. Daar staat tegenover dat de levensduur ook vaak langer is, gemiddeld 30 tot wel 100 jaar!

Dakbedekking schuin dak prijs per m2 in 2024

Soort dakbedekking Gemiddelde prijs per m²* Gemiddelde levensduur
Betonnen dakpannen €22,- tot €41,- 30 jaar
Keramische dakpannen €32,- tot €65,- 100+ jaar
Bitumenleien €30,- tot €40,- 25 jaar
Kunstleien €65,- tot €75,- 25 jaar
Zink €70,- 125 jaar
Riet €90,- tot €95,- 35 jaar
Natuurleien €110,- tot €120,- 90 jaar

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Exacte kosten weten? Vergelijk gratis offertes!

Besparen op de prijzen van dakbedekking?

Vind snel een dakdekker in jouw regio en bespaar tot wel 40%!

Welke factoren bepalen de prijs van het aanleggen van dakbedekking?

De prijzen van dakbedekking zijn afhankelijk van verschillende factoren. Het uurtarief van de dakdekker speelt een belangrijke rol, maar ook eventuele extra werkzaamheden en de keuze voor de verschillende soorten dakbedekkingen.

Hieronder leggen we uit met welke factoren je rekening moet houden, als je een zo’n laag mogelijke prijs wilt betalen. Besparen op de kosten? Start gratis offerteaanvraag en bespaar tot wel 40%!

1. Soort dakbedekking

Er zijn verschillende soorten dakbedekkingen en elk materiaal heeft een eigen prijs. Wil je de prijzen zo laag mogelijk houden, dan is het slim om te kiezen voor goedkope dakbedekking, zoals betondakpannen of bitumen!

2. Uurtarief dakdekker

Elke dakdekker hanteert een eigen uurtarief. De kosten kunnen daarom flink verschillen per dakdekkersbedrijf. Voor de beste prijs is het belangrijk om te kiezen voor de dakdekker met het laagste uurtarief!

3. Wel of geen isolatie

Kies je voor eventuele extra’s, zoals het wel of niet plaatsen van isolatie, dan lopen de kosten uiteraard op. Toch is het plaatsen van isolatie een goede keuze, omdat je hiermee op de energiekosten bespaart. Je verdient dit dus vanzelf weer terug! Bovendien is het plaatsen van isolatie maar een kleine extra moeite als je toch al nieuwe dakbedekking laat plaatsen.

Het plaatsen van dakisolatie is onderdeel van dakrenovatie, maar kan ook gecombineerd worden met het leggen van nieuwe dakbedekking. Een dakrenovatie voer je uit op het moment dat je dak is beschadigd of aan vervanging toe is.

Vorm van dakisolatie Prijzen*
Hellend dak (langs binnen) €20,- tot €50,-
Hellend dak (langs buiten) €40,- tot €60,-
Plat dak (langs binnen) €30,- tot €40,-
Plat dak (langs buiten) €70,- tot €115,-
Zink €70,-
Riet €90,- tot €95,-
Natuurleien €110,- tot €120,-

*Let op: dit zijn richtprijzen.

Wanneer moet ik nieuwe dakbedekking laten aanleggen?

Wanneer je toe bent aan nieuwe dakbedekking, hangt af van het materiaal. Op een plat dak moet je nieuwe dakbedekking aanleggen na gemiddeld 25 tot 50 jaar terwijl het bij een hellend dak wel 100 jaar kan duren voordat je toe bent aan nieuwe dakbedekking.

Wanneer je merkt dat er steeds vaker lekkages zijn dan is de kans groot dat je dakbedekking verouderd is, en toe is aan vervanging. Laat je dan adviseren door een ervaren vakman zodat je kiest voor de beste dakbedekking voor de laagste prijzen!

Wat zijn de voordelen van nieuwe dakbedekking?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor nieuwe dakbedekking. Je geeft je huis een nieuwe, frisse uitstraling en bent bovendien verzekerd van een lange levensduur. Met nieuwe dakbedekking verhoog je ook nog eens de waarde van je woning, wat ook van pas komt als je deze over een paar jaar wil verkopen!

De grootste voordelen op een rij:

  • Je dak ziet er weer als nieuw uit!
  • Je bent verzekerd van een lange levensduur.
  • Het voorkomt lekkages en hoge herstelkosten. Is reparatie toch noodzakelijk? Meer informatie lees je op de pagina dakherstelling.
  • Het verhoogt de waarde van je woning.

dakbedekking plat dak

Verschillen tussen soorten dakbedekkingen voor een plat dak

Heb je een plat dak? Dan heb je de keuze uit verschillende soorten dakbedekking. Welke dakbedekking voor jou de beste keuze is, hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren en budget.

Hieronder lees je meer over de vele mogelijkheden! Wil je hulp van een ervaren dakdekker? Vergelijk dan snel gratis en vrijblijvend offertes!

EPDM dakbedekking

EPDM is een afkorting van Ethyleen, Propyleen, Dieen en Monomeer. Deze stoffen samen vormen een synthetisch rubber. Omdat het materiaal zo rekbaar is, is het uitermate geschikt voor het bedekken van een plat dak. Het reageert goed op temperatuurswisselingen en er ontstaan daarom minder snel lekkages. De prijs van EPDM dakbedekking ligt rond de €60,- tot €80,- per m².

Bitumen

Dit is één van de meest gebruikte materialen op een plat dak. Het is gemakkelijk te verwerken en ijzersterk. Bovendien heeft het een hele hoge kleefkracht, waardoor dit het dak enorm waterdicht maakt. Goede eigenschappen voor dakbedekking dus! Bovendien is bitumen goedkoop in aanschaf: de kosten liggen rond de €40,- tot €50,- per m².

Pvc

Pvc dakbedekking heeft een prachtige uitstraling: het is namelijk verkrijgbaar in verschillende kleuren. Omdat het wel vrij prijzig in aanschaf is en een relatief korte levensduur heeft, wordt pvc dakbedekking vooral gebruikt voor het tuinhuis, de schuur of kleine platte daken. De kosten liggen rond de €55,- tot €70,- per m².

Groendak

Steeds meer mensen kiezen voor een groendak: een dak bedekt met planten. Een intensief groendak is groots en prachtig, met bloemen, struiken of zelfs bomen. Een extensief groendak zorgt voor meer groen in de omgeving, en is bedekt met sedumplanten en grassoorten.

Groendaken zijn goed voor het milieu en dragen bij aan de biodiversiteit. Een extensief groendak kost gemiddeld €45,- tot €100,- per m² en voor een intensief groendak lopen de kosten op tot gemiddeld €120,- tot €200,- per m².

dakbedekking schuin dak

Verschillen tussen soorten dakbedekkingen schuin dak

Bij schuine daken zijn andere soorten dakbedekking een optie. De prijzen van dakbedekking op een hellend dak liggen vaak iets hoger, maar daar staat tegenover dat de levensduur ook vaak wat hoger is!

Hieronder lees je meer over de vele mogelijkheden.

Dakpannen

Dakpannen worden heel veel gebruikt. Ze gaan lang mee en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, maten en vormen. Kies voor platte dakpannen voor een strakke uitstraling of ga voor golvende dakpannen voor een meer klassieke sfeer. De kosten liggen rond de €22,- tot €41,- voor betondakpannen en tussen de €32,- tot €65,- per m² voor keramische dakpannen.

Leien dak

Een leien dak heeft een hele natuurlijke uitstraling. Dit zijn kleine, vierkante stenen die net als dakpannen gestapeld liggen. Natuurleien gaan tot wel 100 jaar mee, maar door de hoge kosten kiezen veel mensen toch voor kunstleien. Deze kosten gemiddeld €65,- tot €75,- per m². Natuurleien laat je plaatsen vanaf €110,- tot €120,- per m².

Rieten dak

Wil je graag een natuurlijke uitstraling, dan is een rieten dak ook een uitstekende optie. Dit kost je gemiddeld €90,- tot €95,- per m². Belangrijk om te onthouden is dat riet relatief veel onderhoud nodig heeft, waardoor je door de tijd meer kosten hebt. Maar goed onderhouden gaat een rieten dak tot wel 35 jaar mee!

Dakdekker nodig voor nieuwe dakbedekking?

Vergelijk gratis offertes en vind snel een vakman in jouw regio.

Start gratis offerteaanvraag!

Bespaartips: zo worden de dakbedekking prijzen nog lager

Door te kiezen voor een goedkoop soort dakbedekking, houd je de prijzen laag. Maar er zijn nog meer manieren om te besparen op de kosten! Door zelf mee te helpen bijvoorbeeld, en door te kiezen voor een zelfstandig dakdekker.

Hieronder geven we je een paar praktische bespaartips!

1. Steek zelf de handen uit de mouwen

Zelf meehelpen betekent dat de vakman minder tijd kwijt is, en zo bespaar je op de arbeidskosten. Je kunt misschien alvast de ruimte vrijmaken, je zonnepanelen alvast verwijderen zodat het dakoppervlak leeg is of je oude dakbedekking alvast verwijderen. Vraag de vakman wat je nog meer kan doen, om zo te voorkomen dat je juist in de weg loopt.

2. Ga voor kwantumkorting met de buren

Veel dakdekkers bieden een kwantumkorting aan als je een grote klus aanbiedt. Vraag eens of je buren ook interesse hebben in een nieuw dak! Door samen één dakdekker in te schakelen krijg je een mooie korting en houd je de prijs per vierkante meter zo laag mogelijk.

3. Kies een lokaal bedrijf

Het is altijd verstandig om te kiezen voor een lokaal bedrijf, omdat je dan minder voorrijkosten betaalt. Hierdoor ben je een stuk goedkoper uit. Hoeveel voorrijkosten je moet betalen, hangt vaak samen met de afstand tussen je huis en het dakdekkersbedrijf.

4. Kies een zelfstandig dakdekker

Kleine bedrijven zijn vaak goedkoper dan grote dakdekkersbedrijven. Dat komt omdat zij geen groot bedrijfspand hoeven te faciliteren. Bovendien hebben zij een persoonlijke aanpak, die veel mensen heel fijn vinden.

5. Vergelijk offertes van verschillende dakdekkers

Wist je dat elke dakwerker zijn of haar eigen tarief bepaalt? Door de prijzen van meerdere dakdekkers met elkaar te vergelijken, ben je verzekerd van het beste aanbod. Vergelijken doe je eenvoudig via onze gratis offerteservice!

soorten dakbedekkingen

Nieuwe dakbedekking plaatsen? Vergelijk gratis offertes!

Wil jij binnenkort ook nieuwe dakbedekking laten plaatsen? Met de hulp van een ervaren dakdekker krijg je een persoonlijk advies. Zo weet je zeker dat je kiest voor de dakbedekking die best bij je past! Op zoek naar een dakdekker in je eigen regio?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt daarna zo snel mogelijk de prijzen van verschillende dakdekkers in je eigen regio. Vergelijk de verschillende prijzen en bespaar zo tot wel 40% op de gemiddelde kosten. De offerteaanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken