Dakwerker inschakelen voor dakherstelling?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Dakherstelling

Last van schade aan je dakoppervlak en wil je met spoed een dakherstelling laten uitvoeren? Het herstellen van beschadigingen zorgt voor een behoud van kwaliteit en een verlenging van de levensduur van het dak! Dakherstellingen zelf uit voeren is geen goed idee, omdat het werken op hoogte altijd risico’s met zich mee brengt. Schakel daarom snel een dakwerker bij jou in de buurt in!

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt gratis en vrijblijvend offertes van dakwerkers bij jou uit de buurt. Vergelijk de offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten. De aanvraag is zonder enige verplichting.

Op deze pagina lees je meer over de verschillende soorten dakherstellingen. Je leest onder andere hoe een reparatie van een plat dak in z’n werk gaat én hoe vakmannen schade op hellende daken repareren. Daarnaast krijg je informatie over de overkoepelende renovatiepremie, waar je bij verschillende dakherstellingen recht op hebt.

Dringende dakherstelling? Schakel een dakwerker in!

Heb je dringend een dakherstelling nodig? Schakel dan snel een dakwerker in! Deze gaat direct op zoek naar de dakschade en zal dit zo snel mogelijk herstellen. Als dit niet direct mogelijk is, dan zorgt hij voor een noodoplossing, zodat jouw dakbekleding niet verder beschadigd! Vergelijk gratis offertes.

Met het vergelijken van offertes vind je snel en gemakkelijk een dakwerker bij jou in de buurt! Vergelijk de verschillende prijzen en kies zo de dakwerker met het beste aanbod. Zo bespaar je al snel tot 40% op de totaalprijs. De aanvraag is geheel vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast. Dat wil jij toch ook?

Wat kost een dak herstellen?

De kosten van een dakherstelling verschillen per werkzaamheden: wat is aan vervanging toe en wat hoeft niet gerepareerd te worden? Zijn je dakgoten bijvoorbeeld kapot? Het vervangen van de dakgoten kost gemiddeld €65,- tot €100,- per m. Zijn je nokvorsten beschadigd? Het vervangen van de nokvorsten kost gemiddeld €50,- tot €100,- per m.

Het vervangen van het zwakke gedeelte op een plat dak kost gemiddeld €250,- tot €300,- per m². Voor een hellend dak liggen de kosten tussen €150,- tot €350,- per m².

Benieuwd naar exacte prijzen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Kosten dakreparatie 2024

Dakreparatie Gemiddelde kosten*
Dakbedekking plat dak: zwakke gedeelte vervangen €250,- tot €300,- per m²
Dakbedekking hellend dak: enkele dakpannen vervangen €150,- tot €350,- per m²
Nokvorsten vervangen €50,- tot €100,- per m
Dakgoten vervangen €65,- tot €100,- per m

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten, inclusief btw. Vraag gratis offertes aan voor exacte prijzen.

Wat zijn de oorzaken van dakschade?

Dakschade heeft verschillende mogelijke oorzaken. Bij een plat dak komt het regelmatig voor dat er een scheur in de dakafwerking zit. Een dakreparatie of dakrenovatie is dan noodzakelijk.

Bij een hellend dak is het ook mogelijk dat de dakpannen door ouderdom poreus zijn geworden, waardoor dakschade ontstaat. Ook kunnen de dakpannen door een flinke storm beschadigen en scheef of zelfs wegwaaien. Hierdoor ontstaat er een gat in het dak en ligt de dakconstructie open.

Een aantal oorzaken van schade aan het dakoppervlak:

 • Scheur in de dakbedekking op een plat dak
 • Dakpannen die beschadigd of weggewaaid zijn
 • Lood dat omhoog gewaaid is
 • Een lekkende schoorsteen

dak herstellen

Dakreparatie: de oplossing voor dakschade

Bij dakschade moet je dringend een dakreparatie laten uitvoeren. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat de dakconstructie beschadigd raakt. De kosten voor het repareren van deze schade lopen veel verder op: dat wil je natuurlijk voorkomen.

Dakwerkers voeren verschillende dakreparaties uit. Denk aan het herstellen van de dakbekleding, de dakgoot herstellen, het vervangen van het lood op het dak of het vernieuwen van nokvorsten.

Met een dakreparatie verbeter je de kwaliteit van het dak, verleng je de levensduur en voorkom je grotere problemen met de dakconstructie. Heb je last van een beschadiging? Ga dan dringend op zoek naar een bedrijf gespecialiseerd in dakwerken.

Dakherstellingen aan dakbedekking

De dakbedekking is een cruciaal onderdeel van je dak. Het beschermt je dak namelijk tegen verschillende weersomstandigheden. Het is daarom erg belangrijk dat de dakbedekking van goede kwaliteit is. Een dakdekker voert daarom verschikkende dakherstellingen uit aan dakbedekking.

Meer weten over soorten dakbedekking en de kosten? Dit lees je op de pagina dakbedekking prijzen en informatie.

Hieronder lees je meer over een dakherstelling bij een plat of hellend dak. Dakwerker nodig? Start gratis offerteaanvraag!

Dakbedekking van een plat dak repareren

Beschadigingen aan het dakoppervlak komen bij een plat dak vaker voor dan bij een hellend dakoppervlak. Dat komt omdat het materiaal veel meer blootgesteld wordt aan regenwater. Een scheur of gaatje is gelukkig relatief eenvoudig te herstellen.

Hoe doet de dakdekker dit?

De vakman maakt in de meeste gevallen gebruik van een reparatiestrook. Deze lijmt hij over het beschadigde oppervlak heen, zodat de dakbekleding weer waterdicht is. Zit er een scheur in de naad? Dan gebruikt hij ook wel een speciale kit om de opening te dichten. Deze dakherstelling is, zodra de beschadiging is opgespoord, relatief eenvoudig te herstellen.

Dakbedekking van een hellend dak herstellen

Bij een hellend dakoppervlak valt een beschadiging aan de dakbedekking sneller op. Een voorbeeld is een beschadigde of verschoven dakpan. Als de dakpannen nog van goede kwaliteit zijn, is het niet nodig om deze volledig te vervangen. De vakman schuift de dakpan op terug op z’n plek en je dak is weer waterdicht.

Wat als de dakpan kapot is?

In dat geval vervangt de dakwerker de dakpan. Hiervoor gebruikt hij natuurlijk een dakpan in dezelfde kleur als jouw dakafwerking, zodat de dakherstelling niet opvalt.

dakreparatie

Wat is de werkwijze bij het herstellen van de dakstructuur?

Soms is het niet de dakbekleding die kapot is, maar is de dakstructuur beschadigd. Met dakstructuur bedoelen we de dragende balken van het dak. In de meeste gevallen bestaat een dakherstelling van de dakstructuur uit het verstevigen van de balken. Dit doet de vakman met extra houten of zelfs metalen balken.

Is de dakstructuur ernstig aangetast door houtrot of insecten? Dan is het helaas noodzakelijk om de complete dakstructuur te vernieuwen. Dit is een tijdrovende en dure klus. Gelukkig voorkom je problemen met de dakstructuur door zo snel mogelijk een dakwerker in te schakelen voor een dakherstelling.

Houtrot verwijderen

Zit er houtrot in jouw dakstructuur? Voorkom dat dit verspreidt door het houtrot snel te verwijderen. Een vakman voert deze dakherstelling graag voor je uit.

Het verwijderen van houtrot verloopt volgens een aantal stappen:

 • Stap 1. De vakman verwijdert al het aangetaste hout
 • Stap 2. Hij verdeelt ‘houtrotstop’ over het kale hout
 • Stap 3. De dakwerker vult het hout met houtrotvuller
 • Stap 4. Na de droogtijd schuurt de dakdekker het hout weer glad

Dakschade? Laat snel een dakreparatie uitvoeren!

Ontdek de scherpe prijzen. Vraag gratis offertes aan!

Gratis offertes vergelijken


 

Diverse dakreparaties

Een beschadiging aan het dak komt regelmatig voor. Dakdekkers voeren dan ook verschillende dakreparatie uit. Het is belangrijk om een dakreparatie zo snel mogelijk te laten uitvoeren. Hiermee voorkom je namelijk hogere kosten en grotere problemen.

Er zijn in principe twee verschillende soorten dakreparaties te onderscheiden: het herstellen van een daklekkage en het herstellen van stormschade. Hieronder lees je hoe een ervaren dakdekker te werk gaat bij een dakreparatie.

Daklekkage repareren

Een lekkage in het dak komt regelmatig voor bij een plat dak. Maar hoe herstelt de dakdekker een daklekkage?

De vakman gaat eerst op zoek naar de locatie van het lek. Hiervoor gebruikt hij verschillende lekdetectie technieken. Vooral de rookgas techniek is populair: hij blaast rookgas onder de dakafwerking en waar de rook naar buitenkomt zit het lek.

Daarna snijdt hij een reparatiestrook op maat. Deze lijmt hij stevig vast op de ondergrond. Met behulp van een roller drukt hij de strook extra aan, zo wordt het oppervlak weer volledig waterdicht. Deze reparatie is gelukkig snel uit te voeren.


Daklekkage bij bitumen dak

Bekijk een voorbeeld van een flinke lekkage.


Stormschade herstellen

Last van stormschade op uw hellend dakoppervlak? Stormschade herken je door beschadigde of verdwenen dakpannen, verschoven dakleer of gesneuvelde nokvorsten.

Laat de stormschade altijd repareren door een vakman! Zo hoef je niet zelf het dak op en voorkom je dat je zelf verwond raakt tijdens de dakreparatie. In de meeste gevallen is de dakreparatie snel uitgevoerd. De vakman hoeft namelijk niet eerst op zoek naar de locatie van het probleem: dit is bij dakpannen in de meeste gevallen vrij snel zichtbaar!

Daarnaast kan stormschade ook een flinke lekkage veroorzaken en je dakstructuur negatief beïnvloeden. Laat je dakoppervlak na stormschade daarom altijd inspecteren op andere beschadigingen of zwakke plekken.

Heb ik recht op een premie bij een dakherstelling?

Bij verschillende dakwerken heb je recht op de overkoepelende Renovatiepremie. Hierbij gaat het onder andere om het afbreken en vervangen van bestaande dakstructuur, het vernieuwen van de dakafwerking en het aanbrengen of vervangen van dakgoten en regenpijpen.

Hoeveel geld krijg je terug met de Overkoepelende Renovatiepremie?

Je ontvangt 20% of 30% van je totale investering. Hoeveel je ontvangt is afhankelijk van je inkomen. Een belangrijke voorwaarde is dat je woning in ieder geval 30 jaar oud is en ligt in het Vlaamse Gewest. Ook moet je minimaal €2.500,- investeren in de dakherstelling. Meer hierover lees je op vlaanderen.be.

Wist je dat er daarnaast nog andere, lokale premies beschikbaar zijn? Of er in jouw gemeente ook een premie beschikbaar is vind je gemakkelijk op premiezoeker.be.

Dak herstellen? Handige bespaartips!

Een dakherstelling wordt door veel mensen gezien als noodzakelijk kwaad: zonde van het geld! Gelukkig zijn er meerdere manieren om op de kosten te besparen. Verwijder bijvoorbeeld zelf alle oude dakpannen en schakel een vakman in voor het leggen van een nieuw dak. Of gebruik alle dakpannen die nog goed zijn, nog een keer!

Handige tips om op de kosten te besparen:

 • Verwijder zelf de dakpannen, zodat de vakman alleen nog de nieuwe dakpannen hoeft te leggen
 • Herbruik de bestaande dakpannen als deze nog in goede staat zijn
 • Laat een overzetdak plaatsen, zodat je niet hoeft te betalen voor het verwijderen van de dakpannen
 • Vergelijk offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten van je dakherstelling!

dakherstellingen

Dakschade? Een dakwerker zorgt voor een dakherstelling!

Laat dakherstellingen niet te lang liggen en schakel zo snel mogelijk een dakwerker in bij schade. Zo voorkom je grotere problemen aan de dakstructuur en houd je de kosten zo laag mogelijk. Denk bij een dakherstelling aan het repareren van het dakleer, een reparatie aan de schoorsteen, een dakgoot reparatie of aan dakherstellingen aan de dakkapel! Bespaar gemakkelijk tot wel 40% op de kosten!

Start gratis offerteaanvraag!

Leg de prijzen voor dakherstellingen van meerdere dakwerkers naast elkaar. Zo vind je snel en gemakkelijk de dakspecialisten met het beste aanbod! De ervaring leert dat je hiermee tot wel 40% op de totale kosten bespaart: dat wil jij toch ook? Je zit nergens aan vast en het vergelijken van dakspecialisten kost helemaal niets.

Gratis offerteaanvraag