Besparen op de prijzen van dakwerken?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Dakwerken prijzen

Wil jij je dakwerken uitbesteden aan een vakman en ben je nieuwsgierig wat dit kost? De prijzen voor dakwerken lopen flink uiteen. Een simpele dakreparatie is relatief voordelig uit te voeren, terwijl de kostprijs van een complete dakrenovatie veel hoger ligt! Besparen op je dakwerken?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je gratis offertes van dakwerkers bij jou uit de regio. Vergelijk, kies en bespaar zo tot wel 40% op de kosten voor dakwerken. De aanvraag is geheel vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.

Op deze pagina lees je meer over de kostprijs van verschillende dakwerken. Je leest op deze pagina onder andere wat een renovatie kost, meer over de prijzen van nieuwe dakbedekking en krijgt een indruk van de kostprijzen voor een dakreparatie. Tot slot vind je een overzicht van verschillende premies waar je in 2024 gebruik van mag maken.

Besparen op dakwerken? Gatis offertes aanvragen!

Wist je dat je heel gemakkelijk op de kostprijs van je dakwerken bespaart? Elke dakwerker hanteert zijn eigen tarieven. Vergelijk de verschillende prijzen met behulp van de gratis offerteservice en kies de vakman met het beste aanbod!

Dit heeft voor jou natuurlijk een verschillende voordelen:

  • Je krijgt inzicht in de prijzen van verschillende aanbieders
  • Je kiest zelf gemakkelijk voor de expert met het beste aanbod
  • Bespaar bovendien tot wel 40% op de totale kostprijs!

dakwerken prijzen

Wat zijn de prijzen van dakwerken per m²?

De prijzen van dakwerken worden berekend per m² en variëren enorm. De prijzen zijn afhankelijk van het uurtarief van de dakwerker, de grootte van de klus en de materiaalkosten.

Zo kost het onderhouden van je dak gemiddeld €15,- per m². Is onderhoud niet meer voldoende omdat je dak verouderd is? Dan is een dakrenovatie noodzakelijk. De prijzen voor dakrenovatie beginnen vanaf €30,- per m².

Is je dak beschadigd? Een dakreparatie voor een plat dak kost tussen de €250,- en €300,- per m². Bij een hellend dak betaal je gemiddeld €150,- tot €300,- per m² voor een dakreparatie.

Wil je naast het onderhouden, renoveren of repareren van je dak ook isolatie plaatsen? Dan moet je rekening houden met een prijs van €20,- tot €115,- per m². Dit is afhankelijk van het soort isolatiemateriaal.

Besparen op de kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan. Door het vergelijken van offertes bespaar je al snel tot wel 40% op de kosten voor dakwerken!

Dakwerken prijzen 2024

Dakwerken Gemiddelde prijzen per m²*
Dakonderhoud €15,-
Dakreparatie plat dak €250,- tot €300,-
Dakreparatie hellend dak €150,- tot €300,-
Dakrenovatie Vanaf €30,-
Dakisolatie €20,- tot €115,-
Daklicht €400,- tot €5.500,-

*Let op: dit gaat om gemiddelde prijzen, inclusief btw. Vergelijk gratis offertes en ontdekt de exacte prijzen.

Prijs dakwerker per uur

Het uurtarief van een dakwerker verschilt tussen €35,- en €45,-. De prijs is afhankelijk van de ervaring van de dakwerker, de grootte van het bedrijf, het soort dakwerken die je laat uitvoeren en ook de materiaalkosten spelen een rol.

Zo betaal je voor eenvoudige klussen en kleine reparaties tussen de €35,- en €40,- per uur. Voor meer ingewikkelde klussen, een nieuwbouw woning en dakonderhoud betaal je een uurtarief tussen de €40,- en €45,-.

Het uurtarief van de dakwerker zegt niks over de kwaliteit van de werkzaamheden. Door gratis offertes te vergelijken, bepaal je zelf welke dakwerker je kiest en hoeveel je betaald.

Dakwerken prijzen per uur 2024

€35,- tot €45,-

(gebaseerd op gemiddelde tarieven van dakwerkers uit de regio. Alle dakwerkers hanteren een eigen tarief.)

Laag uurtarief
€35,- tot €40,-

Eenvoudige klussen
Kleine reparaties

Hoog uurtarief
€40,- tot €45,-

Ingewikkelde klussen
Nieuwbouw en onderhoud

Start gratis offerteaanvraag!

Wat zijn de prijzen voor dakisolatie?

Door isolatie met het vernieuwen van de dakbedekking te combineren, bespaar je op de kostprijs! Bij een hellend dakoppervlak ligt de prijs voor isolatie langs binnen rond de €20,- tot €50,- per m². Langs buiten kost isolatie ongeveer €40,- tot €60,- per m².

Heb je een plat dak? In dat geval kost langs binnen isoleren ongeveer €30,- tot €60,- per m² en voor langs buiten ligt de prijs rond de €70,- tot €115,- per m². Een alternatief voor isolatie is het isoleren van de zoldervloer. Dit is een stuk goedkoper: de prijs ligt hiervoor namelijk rond de €25,- tot €35,- per m².

De exacte kostprijs is natuurlijk afhankelijk van het gekozen isolatiemateriaal.

Dakisolatie prijzen 2024

Vorm van dakisolatie Prijzen*
Hellend dak (langs binnen) €20,- tot €50,- per m²
Hellend dak (langs buiten) €40,- tot €60,- per m²
Plat dak (langs binnen) €30,- tot €40,- per m²
Plat dak (langs buiten) €70,- tot €115,- per m²
Zoldervloer €25,- tot €35,- per m²

*Let op: de prijs is zeer sterk afhankelijk van het materiaal. Prijzen zijn inclusief btw, maar exclusief afwerking). Vraag gratis offertes aan voor specifiekere prijzen.

Besparen op de prijs van dakisolatie?

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar zo tot wel 40% op de kosten!

Wat kost dakrenovatie?

Hoeveel een dakrenovatie kost is volledig afhankelijk van de keuze voor de dakbedekking en het type dak. De prijzen voor dakbedekking lopen enorm uit een en hebben ook allen een andere levensduur. Gemiddeld betaal je tussen de €1.800,- en €4.500,- voor een renovatie met een oppervlakte van 50m².

Heb je een plat dak? Dan heb je de keuze uit EPDM, bitumen, PVC en een groendak. De kosten voor het renoveren van een plat dak zijn gemiddeld €1.800,- per 50m².

Wat kost een dakrenovatie voor een hellend dak?

De gemiddelde prijs voor het renoveren van een hellend dak is gemiddeld €4.500,- voor een dakoppervlak van 50m². Je hebt keuze uit dakpannen, leien, zink en riet.

Dakrenovatie prijs per 50m² 2024

€1.800,- tot €4.500,-

(gebaseerd op gemiddelde tarieven van dakwerkers uit de regio. Alle dakwerkers hanteren een eigen tarief.)

Laag tarief
€1.800,-

Plat dak renoveren
Vervangen dakbedekking
50 m²

Hoog tarief
€4.500,-

Schuin dak renoveren
Vervangen dakpannen
50 m²

Start gratis offerteaanvraag!

Wat kost dakbedekking?

De prijzen van dakbedekking lopen flink uiteen. Bij een plat dak ligt de gemiddelde prijs tussen de €30,- en €80,- per m². Wil je graag bitumen dakbedekking? Dit kost gemiddeld €40,- tot €60,- per m² en heeft een gemiddelde levensduur van 30 jaar. Kies voor een duurzame oplossing met een groendak: een groendak gaat gemiddeld 65 jaar mee en kost €40,- tot €80,- per m². Ook EPDM en PVC zijn populaire keuzes bij een plat dak.

Heb je een hellend dak? Dan moet je rekening houden met een prijs tussen de €22,- en €120,- per m². Laat je je hellende dak bedekken met dakpannen? Dan heb je keuze uit verschillende soorten dakpannen. De prijzen variëren tussen de €22,- per m² voor betonnen dakpannen en €65,- per m² voor kleidakpannen. Betonnen dakpannen gaan gemiddeld 30 jaar mee en kleidakpannen 100 jaar.

Ga voor een landelijke uitstraling met een rieten dak: dit kost je gemiddeld €70,- tot €95,- per m², exclusief nokvorken. Een rieten dak heeft een gemiddelde levensduur van 35 jaar.

Dakbedekking prijzen 2024

Soort dak Gemiddelde prijs per m²* Gemiddelde levensduur
Plat dak
EPDM €60,- tot €80,- 50 jaar
Bitumen €40,- tot €50,- 25 jaar
Groendak €45,- tot €200,- 60 jaar
PVC €55,- tot €70,- 25 jaar
Hellend dak
Betonnen dakpannen €22,- tot €41,- 30 jaar
Keramische dakpannen €32,- tot €65,- 100+ jaar
Bitumenleien €30,- tot €40,- 25 jaar
Kunstleien €65,- tot €75,- 25 jaar
Zink €70,- 125 jaar
Riet €90,- tot €95,- 35 jaar
Natuurleien €110,- tot €120,- 90 jaar

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag gratis offertes aan!

dakreparatie kosten

Wat kost een dakreparatie?

Bij een beschadiging aan het dakoppervlak, is het heel belangrijk om snel een reparatie uit te voeren. Maar hoe hoog liggen de dakreparatie kosten eigenlijk?

Heb je een plat dak en is je dakbedekking verzwakt of beschadigd? Met een reparatie vervangt of herstelt hij de zwakke plekken. Dit kost gemiddeld €250,- tot €300,- per m². Dezelfde dakwerken op een hellend dak, hebben een kostprijs van ongeveer €150,- tot €350,- per m².

Voor een dakreparatie aan de nokvorsten moet je rekening houden met een prijs van gemiddeld €50,- tot €100,- per strekkende meter. Het vervangen van de dakgoten behoort ook tot een dakreparatie. Dit kost gemiddeld €65,- tot €100,- per meter.

Dakherstelling prijzen 2024

Dakreparatie Gemiddelde kosten*
Dakbedekking plat dak: zwakke gedeelte vervangen €250,- tot €300,- per m²
Dakbedekking hellend dak: enkele dakpannen vervangen €150,- tot €350,- per m²
Nokvorsten vervangen €50,- tot €100,- per m
Dakgoten vervangen €65,- tot €100,- per m

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten, inclusief btw. Exacte prijzen weten? Start gratis offerteaanvraag!

Bespaar op de prijzen van je dakwerken!

Vraag gratis offertes aan en kies zelf de dakwerker met het beste aanbod!

Gratis offertes vergelijken

Dakonderhoud: wat zijn de kosten?

Onder dakonderhoud verstaan we verschillende werkzaamheden. Het onderhoud start met een uitgebreide dakinspectie. Als het nodig is, voert de vakman snel een dakreparatie uit. Daarna volgt een dakreiniging en eventueel het aanbrengen van een dakcoating.

Wat kost dakonderhoud?

Voor een gemiddelde tussenwoning ligt de prijs rond de €18,- per m². Hiermee liggen de totale kosten rond de €1.100,-. Voor een vrijstaande woning ligt de prijs per vierkante meter rond de €15,-. De lagere prijs komt door het grotere dakoppervlak. De totaalprijs ligt ongeveer rond de €1.500,-.

Het is belangrijk om dakonderhoud regelmatig uit te voeren. Om het jezelf gemakkelijk te maken is het ook mogelijk om een onderhoudsabonnement af te sluiten.

Wat kost een onderhoudsabonnement?

Een onderhoudsabonnement kost je gemiddeld €100,- per jaar. Hierbij komt de dakdekker structureel bij je langs om vuil te verwijderen, de dakgoten schoon te maken en om het oppervlak op zwakke plekken te controleren.

Het is verstandig om een onderhoudscontract af te sluiten op het moment dat je woning ouder dan 10 jaar is, vanaf dat moment neemt de kwaliteit van het dakoppervlak namelijk af. Met structureel onderhoud voorkom je dat je andere dakwerken, zoals een reparatie of renovatie, vroegtijdig moet uitvoeren.

Factor Gemiddeld kosten per m²* Gemiddelde totale kosten per grondige onderhoudsbeurt**
Tussenwoning €18,- €1.100,-
2 onder 1 kap/hoekwoning €18,- €1.100,-
Vrijstaande woning €15,- €1.500,-
Onderhoudsabonnement Vanaf €100,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen per m², inclusief btw en arbeid.
**Let op: dit zijn de gemiddelde totale kosten van een grondige onderhoudsbeurt. Exacte prijzen? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes.

Wat kost een nieuw dak?

Als het oppervlak flink verouderd is, is een compleet nieuw dak een betere keuze. Dit bestaat uit het verwijderen van de oude dakbedekking én het plaatsen van een nieuwe dakafwerking. Bij een plat dak ligt de gemiddelde prijs tussen de €30,- tot €80,- per m². Houd bij een hellend dak rekening met een prijs van ongeveer €22,- tot €120,- per m².

Zijn dit de enige kosten?

Je hebt de mogelijkheid tot extra opties. Laat bijvoorbeeld direct isolatie aanbrengen en voorkom warmteverlies! Voor isolatie ligt de prijs gemiddeld rond de €20,- tot €115,- per m², afhankelijk van het gekozen isolatiemateriaal. Wil je ook het dakbeschot laten vernieuwen? Houd dan rekening met een extra prijs van €90,- tot €150,- per m².

Kosten nieuw dak 2024

Verwijderen oude dakbedekking en plaatsen van nieuwe dakbedekking Gemiddelde prijs per m²
Plat dak €30,- tot €80,-
Hellend dak €22,- tot €120,-
Dakisolatie aanbrengen €20,- tot €115,-
Dakbeschot vernieuwen €90,- tot €150,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Voor exacte prijzen vraag je gratis offertes aan.

kosten nieuw dak

Daklicht prijs

Wil je meer licht in huis realiseren? Kies dan, in plaats van extra lampen voor extra daglicht! In een plat dak is het bijvoorbeeld mogelijk om een dakkoepel te plaatsen. Een dakkoepel van 60×60 centimeter kost gemiddeld €400,- tot €500,-. Voor nog meer daglicht, is het ook een optie om een lichtstraat te plaatsen. Dit is iets duurder en kost gemiddeld €1.750,- tot €5.500,-.

Heb je een schuin dakoppervlak?

In een hellend dak is het uiteraard ook mogelijk om extra licht te realiseren. Een dakraam van 114 bij 118 centimeter laat je al plaatsen vanaf gemiddeld €400,-. Wil je ook meer ruimte op je bovenverdieping? Kies dan voor een dakkapel. Een dakkapel van 150 bij 250 centimeter is verkrijgbaar vanaf €3.000,-.

De prijzen voor daklicht

Type daklicht Gemiddelde prijs*
Dakkoepel 60 x 60 cm €400,- tot €500,-
Dakraam 114 x 118 cm €400,-
Lichtstraat €1.750,- tot €5.500,-
Dakkapel plaatsen 150 x 250 cm Vanaf €3.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte prijzen? Start gratis offerteaanvraag en bespaar!

Kleine dakwerken

Naast al deze grotere dakwerken is een dakdekker ook in te schakelen voor kleine dakwerken. Bij kleine dakwerken kun je bijvoorbeeld denken aan een reparatie van de regenpijp of het uitvoeren van een schoorsteenrenovatie.

Ook het ophangen van nieuwe dakgoten en het opsporen en verhelpen van daklekkages behoren tot de kleine dakwerken die dakdekkers uitvoeren. De prijzen hiervan zijn heel erg afhankelijk van het soort dakbedekking, het arbeidsloon van de dakwerken expert en natuurlijk het soort klus. Voor meer informatie over de kostprijzen vraag je snel en gemakkelijk gratis offertes aan!

Bespaar op de prijzen van je kleine dakwerken!

Vergelijk de kosten van meerdere dakwerkers en kies zelf het beste aanbod!

Dakwerken: recht op een premie?

Bij verschillende dakwerken heb je recht op een premie. Een premie betekent dat je een deel van je investering weer terugverdient! Zo houd je de kosten lekker laag. Is je woning ouder dan 30 jaar? Grote kans dat je recht hebt op de overkoepelende renovatiepremie.

Deze premie houdt in dat je 20% of 30% van de investering weer terugkrijgt. Voor welke specifieke dakwerken je recht hebt op deze premie, lees je op vlaanderen.be.

Daarnaast zijn er ook plaatselijke premies verkrijgbaar! Of dit in jouw gemeente ook het geval is, lees je snel op premiezoeker.be.

Wat is het btw-tarief voor dakwerken?

Wanneer je dakwerken laat uitvoeren, heb je waarschijnlijk recht op het verlaagde btw-tarief voor renovatie. Hiervoor moet de woning en de werkzaamheden wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet je woning ouder dan 10 jaar zijn en moet je ook zelf in de woning wonen.

Het verlaagde tw-tarief geldt voor de volgende werkzaamheden:

  • Dakrenovatie
  • Dakherstelling
  • Dakonderhoud
  • Dakisolatie

Het btw-tarief bedraagt dan 6% over alle arbeidskosten van de dakwerken. Meer informatie over de werken waarvoor dit verlaagde btw-tarief geldt en de voorwaarden waaraan je moet voldoen lees je op vlaanderen.be.

Besparen op dakwerken prijzen? Handige tips!

Betaal niet te veel voor je dakwerken! Er zijn verschillende manieren waarop je de kostprijs zo laag mogelijk houdt. Voer bijvoorbeeld voorbereidende werkzaamheden zelf uit. Denk hierbij aan het verwijderen van de oude dakbedekking of het klaarzetten van alle materialen.

Daarnaast krijg je vaak korting bij grotere projecten. Willen je buren ook hun dakpannen vervangen? Door dit samen te doen ligt de prijs per vierkante meter vaak lager!

De belangrijkste bespaartips op een rijtje:

  • Voer voorbereidende werkzaamheden zelf uit
  • Werk samen met je buren en regel een kwantumkorting
  • Vergelijk de prijzen van meerdere dakdekkers en kies het beste aanbod

dakwerken kosten

Benieuwd naar dakwerken prijzen? Gratis offertes vergelijken!

Toe aan een dakreparatie of -renovatie? Dan is het hoog tijd om op zoek te gaan naar een dakwerker bij jou in de buurt. Hij verwijdert je beschadigde dakleer in een mum van tijd en plaatst jouw nieuwe daklicht al in één werkdag!

Start gratis offerteaanvraag!

Vergelijk gratis de prijzen van verschillende dakdekkers in de buurt. Kies de dakwerker met het beste aanbod en bespaar zo gemakkelijk tot wel 40% op de totaalprijs. Dat wil jij toch ook? Het vergelijken van offertes is gratis en compleet vrijblijvend: je zit dus helemaal nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken