dakwerken prijzen

Dakwerken prijzen

Wil jij je dakwerken uitbesteden aan een vakman en ben je nieuwsgierig wat dit kost? De prijzen voor dakwerken lopen flink uiteen. Een simpele dakreparatie is relatief voordelig uit te voeren, terwijl de kostprijs van een complete dakrenovatie veel hoger ligt!

Op deze pagina lees je meer over de kostprijs van verschillende dakwerken. Je leest op deze pagina onder andere wat een renovatie kost, meer over de prijzen van nieuwe dakbedekking en krijgt een indruk van de kostprijzen voor een dakreparatie. Tot slot vind je een overzicht van verschillende premies waar je in 2021 gebruik van mag maken. Besparen op je dakwerken? Vergelijk dan gratis offertes! Start nu de offerteaanvraag.

Besparen op dakwerken? Offertes aanvragen!

Wist je dat je heel gemakkelijk op de kostprijs van je dakwerken bespaart? Elke dakwerker hanteert zijn eigen tarieven. Vergelijk de verschillende prijzen en kies de vakman met het beste aanbod! Dit heeft voor jou natuurlijk een verschillende voordelen.

  • Je krijgt inzicht in de prijzen van verschillende aanbieders
  • Je kiest zelf gemakkelijk voor de expert met het beste aanbod
  • Bespaar bovendien tot wel 40% op de totale kostprijs!

Prijzen van dakwerken

Dakdekkers voeren veel verschillende dakwerken uit. Denk bijvoorbeeld aan de installatie van een daklicht of een snelle reparatie. Is je dakbekleding verouderd en wil je deze volledig renoveren? Of wil je warmteverlies in huis voorkomen en overweeg je isolatie? De prijzen van deze en andere dakwerken lopen enorm uiteen. Hieronder lees je meer over de verschillende kosten van deze en andere dakwerken.

Dakrenovatie of nieuw dak?

Is je dakoppervlak verouderd? Vraag je dan eerst af of een renovatie voldoende is, of dat je een nieuw dak wilt laten plaatsen. Een renovatie is voldoende als de dakconstructie nog in orde is, maar de dakbedekking aan vernieuwing toe is. Is de draagconstructie aangetast door houtrot? Dan moet je de constructie helaas volledig vernieuwen. Dit is een tijdrovende en kostbare klus.

dakrenovatie prijzen

Dakrenovatie prijzen

Hoeveel een dakrenovatie kost is volledig afhankelijk van de keuze voor de dakafwerking. Heb je een plat dak? Op een plat dak heb je de keuze uit EPDM, bitumen, een groendak en PVC als dakbekleding. EPDM kost gemiddeld €60,- tot €80,- per m² en heeft een gemiddelde levensduur van 50 jaar. Over het algemeen is bitumen met €40,- tot €50,- per m² iets goedkoper, maar dit heeft ook een kortere levensduur. Bitumen gaat minimaal 25 jaar mee.

Wat kost een renovatie bij een hellend dak?

Bij een hellend dakoppervlak heb je de keuze uit dakpannen, leien, zink en riet. Ga je voor dakpannen? Betondakpannen hebben een gemiddelde kostprijs van €22,- tot €41,- per m² en gaan ongeveer 30 jaar mee. Keramische dakpannen gaan langer mee: tot wel 100 jaar! Houd hierbij rekening met prijzen van gemiddeld €32,- tot €65,- per m².

Prijstabel: wat zijn de kosten van dakwerken?

Soort dak Gemiddelde prijs per m²* Gemiddelde levensduur
PLAT DAK
EPDM €60,- tot €80,- 50 jaar
Bitumen €40,- tot €50,- 25 jaar
Groendak €45,- tot €200,- 60 jaar
PVC €55,- tot €70,- 25 jaar
HELLEND DAK
Betonnen dakpannen €22,- tot €41,- 30 jaar
Keramische dakpannen €32,- tot €65,- 100+ jaar
Bitumenleien €30,- tot €40,- 25 jaar
Kunstleien €65,- tot €75,- 25 jaar
Zink €70,- 125 jaar
Riet €90,- tot €95,- 35 jaar
Natuurleien €110,- tot €120,- 90 jaar

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en montage. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag gratis offertes aan.


Vergelijk offertes en bespaar op de dakwerken!

Vergelijk de kosten van meerdere dakwerkers en kies zelf het beste aanbod!

Gratis offertes vergelijken


Het duurt maar 1 minuutje.


Wat kost een nieuw dak?

Als het oppervlak flink verouderd is, is een compleet nieuw dak een betere keuze. Dit bestaat uit het verwijderen van de oude dakbedekking én het plaatsen van een nieuwe dakafwerking. Bij een plat dak ligt de gemiddelde prijs tussen de €30,- tot €80,- per m². Houd bij een hellend dak rekening met een prijs van ongeveer €22,- tot €120,- per m².

Zijn dit de enige kosten?

Je hebt de mogelijkheid tot extra opties. Laat bijvoorbeeld direct isolatie aanbrengen en voorkom warmteverlies! Voor isolatie ligt de prijs gemiddeld rond de €20,- tot €115,- per m², afhankelijk van het gekozen isolatiemateriaal. Wil je ook het dakbeschot laten vernieuwen? Houd dan rekening met een extra prijs van €90,- tot €150,- per m².

Wat kost een nieuw dak?

Verwijderen oude dakbedekking en plaatsen van nieuwe dakbedekking Gemiddelde prijs per m²
Plat dak €30,- tot €80,-
Hellend dak €22,- tot €120,-
Dakisolatie aanbrengen €20,- tot €115,-
Dakbeschot vernieuwen €90,- tot €150,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Voor exacte prijzen vraag je gratis offertes aan.

dakisolatie prijzen

Dakisolatie prijzen

Door isolatie met het vernieuwen van de dakbedekking te combineren, bespaar je op de kostprijs! Bij een hellend dakoppervlak ligt de prijs voor isolatie langs binnen rond de €20,- tot €50,- per m². Langs buiten kost isolatie ongeveer €40,- tot €60,- per m².

Heb je een plat dak? In dat geval kost langs binnen isoleren ongeveer €30,- tot €60,- per m² en voor langs buiten ligt de prijs rond de €70,- tot €115,- per m². Een alternatief voor isolatie is het isoleren van de zoldervloer. Dit is een stuk goedkoper: de prijs ligt hiervoor namelijk rond de €25,- tot €35,- per m².

De exacte kostprijs is natuurlijk afhankelijk van het gekozen isolatiemateriaal.

Wat is de prijs voor dakisolatie?

Vorm van dakisolatie Prijzen*
Hellend dak (langs binnen) €20,- tot €50,- per m²
Hellend dak (langs buiten) €40,- tot €60,- per m²
Plat dak (langs binnen) €30,- tot €40,- per m²
Plat dak (langs buiten) €70,- tot €115,- per m²
Zoldervloer €25,- tot €35,- per m²

*Let op: de prijs is zeer sterk afhankelijk van het materiaal. Prijzen zijn inclusief btw, maar exclusief afwerking. Vraag gratis offertes aan voor specifiekere prijzen.

dakreparatie kosten

Dakreparatie kosten

Bij een beschadiging aan het dakoppervlak, is het heel belangrijk om snel een reparatie uit te voeren. Maar hoe hoog liggen de dakreparatie kosten eigenlijk?

Heb je een plat dak en is je dakbedekking verzwakt of beschadigd? Met een reparatie vervangt of herstelt hij de zwakke plekken. Dit kost gemiddeld €250,- tot €300,- per m². Dezelfde dakwerken op een hellend dak, hebben een kostprijs van ongeveer €150,- tot €350,- per m².

Voor een dakreparatie aan de nokvorsten moet je rekening houden met een prijs van gemiddeld €50,- tot €100,- per strekkende meter. Het vervangen van de dakgoten behoort ook tot een dakreparatie. Dit kost gemiddeld €65,- tot €100,- per meter.

Wat kost een dakreparatie?

Dakreparatie Gemiddelde kosten*
Dakbedekking plat dak: zwakke gedeelte vervangen €250,- tot €300,- per m²
Dakbedekking hellend dak: enkele dakpannen vervangen €150,- tot €350,- per m²
Nokvorsten vervangen €50,- tot €100,- per m
Dakgoten vervangen €65,- tot €100,- per m

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten, inclusief btw. Exacte prijzen weten? Vraag kosteloos offertes aan.

Dakonderhoud: wat zijn de kosten?

Onder dakonderhoud verstaan we verschillende werkzaamheden. Het onderhoud start met een uitgebreide dakinspectie. Als het nodig is, voert de vakman snel een dakreparatie uit. Daarna volgt een dakreiniging en eventueel het aanbrengen van een dakcoating.

Wat kost dakonderhoud?

Voor een gemiddelde tussenwoning ligt de prijs rond de €18,- per m². Hiermee liggen de totale kosten rond de €1.100,-. Voor een vrijstaande woning ligt de prijs per vierkante meter rond de €15,-. De lagere prijs komt door het grotere dakoppervlak. De totaalprijs ligt ongeveer rond de €1.500,-.

Het is belangrijk om dakonderhoud regelmatig uit te voeren. Om het jezelf gemakkelijk te maken is het ook mogelijk om een onderhoudsabonnement af te sluiten.

Wat zijn de kosten van dakonderhoud?

Factor Gemiddeld kosten per m² Gemiddelde totale kosten per grondige onderhoudsbeurt
Tussenwoning €18,- €1.100,-
2 onder 1 kap/hoekwoning €18,- €1.100,-
Vrijstaande woning €15,- €1.500,-
Onderhoudsabonnement Vanaf €100,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen per m², inclusief btw en arbeid.
**Let op: dit zijn de gemiddelde totale kosten van een grondige onderhoudsbeurt. Exacte prijzen? Vergelijk gratis offertes.


Bespaar op de prijzen van je dakwerken!

Vergelijk de kosten van meerdere dakwerkers en kies zelf het beste aanbod!

Gratis offertes aanvragen


Het duurt maar 1 minuutje.


Wat kost een onderhoudsabonnement?

Een onderhoudsabonnement kost je gemiddeld €100,- per jaar. Hierbij komt de dakdekker structureel bij je langs om vuil te verwijderen, de dakgoten schoon te maken en om het oppervlak op zwakke plekken te controleren. Het is verstandig om een onderhoudscontract af te sluiten op het moment dat je woning ouder dan 10 jaar is, vanaf dat moment neemt de kwaliteit van het dakoppervlak namelijk af. Met structureel onderhoud voorkom je dat je andere dakwerken, zoals een reparatie of renovatie, vroegtijdig moet uitvoeren.

daklicht prijs

Daklicht prijs

Wil je meer licht in huis realiseren? Kies dan, in plaats van extra lampen voor extra daglicht! In een plat dak is het bijvoorbeeld mogelijk om een dakkoepel te plaatsen. Een dakkoepel van 60×60 centimeter kost gemiddeld €400,- tot €500,-. Voor nog meer daglicht, is het ook een optie om een lichtstraat te plaatsen. Dit is iets duurder en kost gemiddeld €1.750,- tot €5.500,-

Heb je een schuin dakoppervlak?

In een hellend dak is het uiteraard ook mogelijk om extra licht te realiseren. Een dakraam van 114 bij 118 centimeter laat je al plaatsen vanaf gemiddeld €400,-. Wil je ook meer ruimte op je bovenverdieping? Kies dan voor een dakkapel. Een dakkapel van 150 bij 250 centimeter is verkrijgbaar vanaf €3.000,-.

De prijzen voor daklicht

Type daklicht Gemiddelde prijs*
Dakkoepel 60 x 60 cm €400,- tot €500,-
Dakraam 114 x 118 cm €400,-
Lichtstraat €1.750,- tot €5.500,-
Dakkapel plaatsen 150 x 250 cm Vanaf €3.000,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag gratis offertes aan.

Kleine dakwerken

Naast al deze grotere dakwerken is een dakdekker ook in te schakelen voor kleine dakwerken. Bij kleine dakwerken kun je bijvoorbeeld denken aan een reparatie van de regenpijp of het uitvoeren van een schoorsteenrenovatie.

Ook het ophangen van nieuwe dakgoten en het opsporen en verhelpen van daklekkages behoren tot de kleine dakwerken die dakdekkers uitvoeren. De prijzen hiervan zijn heel erg afhankelijk van het soort dakbedekking, het arbeidsloon van de dakwerken expert en natuurlijk het soort klus. Voor meer informatie over de kostprijzen vraag je snel en gemakkelijk gratis offertes aan!

Dakwerken: recht op een premie?

Bij verschillende dakwerken heb je recht op een premie. Een premie betekent dat je een deel van je investering weer terugverdient! Zo houd je de kosten lekker laag. Is je woning ouder dan 30 jaar? Grote kans dat je recht hebt op de overkoepelende renovatiepremie. Deze premie houdt in dat je 20% of 30% van de investering weer terugkrijgt. Voor welke specifieke dakwerken je recht hebt op deze premie, lees je op vlaanderen.be.

Daanaast zijn er ook plaatselijke premies verkrijgbaar! Of dit in jouw gemeente ook het geval is, lees je snel op premiezoeker.be.

Tot slot profiteer je bij verschillende dakwerken van een verlaagd btw-tarief! Een belangrijke voorwaarde is dat het huis ouder dan 10 jaar is. Ook geldt dit verlaagde btw-tarief alleen voor privéwoningen en niet voor bedrijvenpanden. Meer weten? Lees dan verder op vlaanderen.be.

Besparen op dakwerken prijzen? Handige tips!

Betaal niet te veel voor je dakwerken! Er zijn verschillende manieren waarop je de kostprijs zo laag mogelijk houdt. Voer bijvoorbeeld voorbereidende werkzaamheden zelf uit. Denk hierbij aan het verwijderen van de oude dakbedekking of het klaarzetten van alle materialen. Daarnaast krijg je vaak korting bij grotere projecten. Willen je buren ook hun dakpannen vervangen? Door dit samen te doen ligt de prijs per vierkante meter vaak lager!

De belangrijkste bespaartips op een rijtje:

  • Voer voorbereidende werkzaamheden zelf uit
  • Werk samen met je buren en regel een kwantumkorting
  • Vergelijk de prijzen van meerdere dakdekkers en kies het beste aanbod

dakwerken prijs

Benieuwd naar dakwerken prijzen? Gratis offertes vergelijken!

Toe aan een dakreparatie of -renovatie? Dan is het hoog tijd om op zoek te gaan naar een dakwerker bij jou in de buurt. Hij verwijdert je beschadigde dakleer in een mum van tijd en plaatst jouw nieuwe daklicht al in één werkdag!

Besparen op je dakwerken? Dat kan!

Vergelijk gratis de prijzen van verschillende dakdekkers in de buurt. Kies de dakwerker met het beste aanbod en bespaar zo gemakkelijk tot wel 40% op de totaalprijs. Dat wil jij toch ook? Het vergelijken van offertes is gratis en compleet vrijblijvend: je zit dus helemaal nergens aan vast.

Vraag nu gratis offertes aan!