Dakwerken Zwijndrecht

Heb je last van een daklekkage of verkeerd je dak in slechte staat? Vraag een dakdekker uit Zwijndrecht dan naar de dakwerken die je moet uitvoeren. Door op tijd dakherstellingen uit te voeren voorkom je namelijk een noodzakelijke en kostbare dakrenovatie! Besparen op de kosten van een dakwerker?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt tot maximaal 4 offertes van dakwerkers bij jou uit de regio. Vergelijk de offertes en kies de dakwerker die het beste bij jou past. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. De aanvraag is geheel vrijblijvend: je zit dus nergens aan vast.

Op deze pagina lees je meer over de dak- en zinkwerken die dakdekkers uit Zwijndrecht voor je uitvoeren. Ook krijg je een indicatie van de kostprijzen en krijg je tips hoe je zoveel mogelijk kunt besparen.

Besparen op de dakdekker in Zwijndrecht?

Voor veel mensen zijn dakwerken een noodzakelijk kwaad. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de kostprijs zo laag mogelijk te houden! Met het vergelijken van offertes bespaar je gemakkelijk tot wel 40% op de kosten!

Dit zijn de belangrijkste voordelen van onze service:

 • De offerteservice is gratis en helemaal vrijblijvend!
 • Je krijgt een duidelijk inzicht in de tarieven van verschillende dakdekkersbedrijven.
 • Je kiest zelf de dakdekker met de laagste kostprijs.
 • Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten van een dakdekker!

dakwerken in Zwijndrecht

Dakdekker nodig?

Schakel een erkende dakdekker uit je regio in via het formulier.

Vergelijk offertes

Vergelijk gratis offertes van dakwerkers uit je eigen regio. Gratis en vrijblijvend.

Bespaar tot 40%

Kies voor de dakdekker met de beste offerte en bespaar op de totaalprijs.


Dakwerken: wat zijn de mogelijkheden?

Er is een breed aanbod aan dakwerken die een dakdekker uit Zwijndrecht uitvoert. Alle dakwerken dragen bij aan het verbeteren of herstellen van de kwaliteit van je dak. Hoe veel tijd de dakwerken in beslag nemen, is uiteraard volledig afhankelijk van de werkzaamheden.

De kleinere dakwerken, zoals een dakherstelling of de montage van een dakraam is al in één werkdag uitgevoerd. Grotere werken, zoals een dakrenovatie of het vernieuwen van de dakconstructie nemen meer werk in beslag.

Onder dakwerken vallen de volgende werkzaamheden:

 • Dakherstellingen bij daklekkages.
 • Een complete dakrenovatie.
 • De installatie van dakramen of dakkoepels.
 • Dakonderhoud: daken ontmossen, een uitgebreide dakinspectie en reinigen.
 • Verschillende zinkwerken.
 • Renoveren van de schoorsteen.

Wat kosten dakwerken in Zwijndrecht?

In de tabel hieronder vind je meer informatie over de tarieven van verschillende soorten dakwerken. Een simpele dakherstelling laat je al vanaf €40,- per m² uitvoeren, terwijl de kosten van een dakrenovatie oplopen tot wel €110,- per m². Je bespaart dus enorm op de totaalprijs door tijdig een reparatie uit te laten voeren, zodat je in de toekomst een dakrenovatie voorkomt.

Het plaatsen van een nieuwe dakafwerking kost bij platte daken ongeveer €40,- per m² en bij schuine daken starten de prijzen vanaf €22,- per m².

Wil je graag meer duidelijkheid wat betreft de totale kostprijs? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan. Zo krijg je duidelijk inzicht in de tarieven van meerdere dakdekkersbedrijven uit Zwijndrecht.

Dakwerken prijzen 2024

Soort dakwerken Gemiddelde dakwerken prijzen*
Dakherstelling Vanaf €40,- per m², afhankelijk van probleem.
Dakrenovatie €30,- tot €110,- per m²
Nieuwe dakbedekking Bij plat dak vanaf €40,- per m²
Bij hellend dak vanaf €22,- per m²
Vernieuwen dakconstructie €1.700,- per m³
Dakisolatie €13,- tot €70,- per m²
Plaatsen dakkapel (1.50 x 2.50m) €3.000,- tot €3.750,-
Dakraam (114-118cm) Circa €400,-
Dakreiniging en ontmossen (zonder coating) €9,- tot €15,- per m²
Totale schoorsteenrenovatie Vanaf €500,-
Dakgoot plaatsen (zink) Vanaf €33,- per meter

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage. De exacte kosten zijn sterk afhankelijk van de exacte klus of probleem. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan.


Besparen op de kosten van dakwerken?

Vul het offerteformulier in voor vrijblijvende offertes. Bespaar tot wel 40%!


Welke factoren beïnvloeden de prijs van dakwerken?

Zoals je in de tabel ziet kan de kostprijs voor dakwerk flink verschillen. Dat heeft te maken met een aantal factoren. Zo speelt allereerst de kostprijs van de dakdekker een rol: deze verschilt per dakwerker. Daarnaast speelt de bereikbaarheid een grote rol in de totaalprijs. Hoe moeilijker de dakconstructie te bereiken is, des te hoger de kosten voor het renoveren.

Heb jij gekozen voor een dakkapel van zink, dan is een reparatie een stuk kostbaarder dan bij een dakkapel van hout. Dat heeft te maken met de prijzen van de materialen. Tot slot heeft ook de moeilijkheidsgraad een invloed op de totale kostprijs.

Hoeveel kost een dakdekker per uur?

In sommige gevallen betaal je de dakwerker een vaste uurprijs. De kosten van een dakdekker liggen rond de €30,- tot €45,- per uur. De hoogte van de kostprijs is afhankelijk van de dakwerken die je laat uitvoeren.

Onderhoud kost ongeveer €35,- per uur en de kostprijs voor dakherstellingen en ander kluswerk ligt rond de €30,- per uur.

dakherstelling Zwijndrecht

Dakherstellingen Zwijndrecht, snel & effectief

Schade aan je dak? Laat dan snel een professionele dakherstelling uitvoeren. Dakherstellingen zijn cruciaal voor het behoud van kwaliteit. Een daklekkage heeft namelijk een flinke impact op de dakconstructie. Door vochtproblemen kan de dakconstructie gaan verzakken of zelfs rotten. Wees er daarom op tijd bij met een kundige dakherstelling in Zwijndrecht.

Geef op het offerteformulier aan dat het gaat om een daklekkage, en je bent verzekerd van een snelle en effectieve dakherstelling. Dakherstellingen zijn vaak al binnen een paar uur uitgevoerd. Zo weet je dankzij de dakherstelling zeker dat je dak diezelfde dag alweer waterdicht is.

Lekkage dak?

Last van een daklekkage? Een lekkage merk je vaak pas op als de schade al is aangericht. Voordat de daklekkage vochtplekken veroorzaakt heeft het vocht de dakconstructie mogelijk al aangetast. Schakel daarom met spoed een dakwerker uit Zwijndrecht in voor een dakherstelling. Hij spoort de lekkage in korte tijd op en voert direct een dakherstelling uit.

dakrenovatie door dakdekker Zwijndrecht

Dakrenovatie Zwijndrecht, vakkundig je dak vernieuwen

Als de beschadigingen aan het dak te groot zijn, dan is het renoveren van je dak de enige optie. Een dakrenovatie is een grotere klus dan een dakherstelling en kost daardoor meer tijd en geld. Voorkom een dakrenovatie in Zwijndrecht door tijdig dakonderhoud en regelmatig een dakinspectie uit te voeren, voorkom je een noodzakelijke dakrenovatie.

Een dakrenovatie kan uit verschillende dakwerken bestaan. Er wordt regelmatig het dakleer op platte daken vervangen. Maar ook daktimmerwerken, zoals het opbouwen van een compleet nieuwe dakconstructie of het monteren van een overzetdak wordt met regelmaat tijdens een dakrenovatie gedaan.

Hieronder lees je meer over verschillende typen dankrenovaties. Dakwerker gezocht? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en vind een dakwerker bij jou uit de buurt!

Vernieuwen van dakbedekking

Hoe lang een dak meegaat is afhankelijk van het dakleer. Als er te veel beschadigingen zijn of als het oppervlak verouderd is, dan is het vernieuwen van de dakbedekking in Zwijndrecht één van de manieren om jouw dakconstructie te renoveren.

Deze dakrenovatie is één van de dakwerken die veel op platte daken worden uitgevoerd. Dat komt voornamelijk door de kortere levensduur van dakleer. Na verloop van tijd is het ook bij schuine daken noodzakelijk om de dakbekleding te vernieuwen.

Op de pagina dakbedekking prijzen lees je meer informatie over de soorten dakbedekking en de kosten!

Daktimmerwerken

Ook daktimmerwerken behoren tot een dakrenovatie. Bij daktimmerwerken kun je denken aan het vernieuwen of herstellen van de dakconstructie, het bouwen van een onderdak of het plaatsen van een houten dakkapel of dakraam. Kortom: daktimmerwerken zijn alle timmerwerken die boven op het dak plaatsvinden. Niet alle dakdekkers zijn ervaren in daktimmerwerken. Het is daarom verstandig om te zoeken naar een dakdekker gespecialiseerd in daktimmerwerken.

Overzetdak

Het aanleggen van een overzetdak is een goedkope manier om het dak te vernieuwen. Een overzetdak plaats je, zoals de naam al doet vermoeden, over het bestaande dakoppervlak heen. Zo hoef je het oude dak niet eerst te verwijderen en heb je al snel de uitstraling van een nieuw dak! Niet elk dak is geschikt voor een overzetdak. Een overzetdak wordt namelijk bevestigd met behulp van een houten lattenconstructie. De ondergrond moet dus geschikt zijn om de houten lattenconstructie op te monteren.

Nieuw dak, volledig nieuwe dakconstructie

Wanneer wij spreken van een nieuw dak dan gaat het meestal om het herstellen of vernieuwen van de dakconstructie. Je hebt een nieuw dak nodig als de oude dakconstructie ernstig verzakt of beschadigd is. Dat gebeurt onder andere door lekkage en problemen met houtworm en als renoveren geen optie is.

Bijvoorbeeld als er teveel hersteld moet worden en je graag ook nog dakramen of isolatie laat installeren. Houd er rekening mee dat een nieuw dak hoge kosten met zich meebrengt en dat de dakwerken enkele werkdagen tot zelfs weken in beslag nemen.

Dakisolatie

Als je toch een nieuw dak laat plaatsen, kies dan ook voor de installatie van dakisolatie. Met isolatie bespaar je flink op de energiekosten, waardoor je de investering in een nieuw dak langzamerhand weer terugverdient. Er zijn verschillende manieren waarop je het dak kunt isoleren, de meeste mensen kiezen voor isolatie van binnenuit.


Dak renoveren? Schakel ervaren dakdekkers in Zwijndrecht in!

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en vind de dakwerker die het beste bij je past!

Gratis offertes vergelijken


Extra daklicht creëren

Een donkere zolder of slaapkamer heeft een grote invloed op je humeur, wist je dat? Natuurlijk lichtinval is bovendien enorm belangrijk voor je productiviteit en je gezondheid. Je kunt dure daglichtlampen ophangen, maar effectiever is het om een extra dakraam te installeren. Je kunt een bestaand dakraam vergroten zodat je extra licht in huis hebt.

Het is ook mogelijk om een compleet nieuw dakraam te plaatsen. Dit is vaak al in één werkdag gebeurt. In platte daken is een dakraam uiteraard geen optie. Hier kun je wel kiezen voor de plaatsing van een dakkoepel of lichtstraat. Dit zijn ramen in het plafond, waardoor je de hele dag voldoende licht hebt.

Ontmossen van daken

Goed dakonderhoud verlengt de levensduur van je dakoppervlak en dakconstructie. Als je last hebt van mossen op het dak, dan tast dit het oppervlak aan. Hierdoor ontstaat een daklekkage en je wilt een dakherstelling natuurlijk voorkomen.

Een dakdekker uit Zwijndrecht is daarom ook in te huren voor een dakreiniging. Het ontmossen van daken wordt regelmatig gedaan. Ontmossen gebeurt met behulp van een hoge drukspuit. Ga niet zomaar zelf het dak op om het oppervlak te ontmossen met een hogedrukspuit. De dakdekker uit Zwijndrecht doet dit namelijk met veel zorg, zodat het water niet onder de dakbekleding terecht komt.


Dakreiniging, het proces in beeld


Zinkwerken

Je kunt al je zinkwerken met een gerust hart overlaten aan één van de geregistreerde dakwerkers in Zwijndrecht.

Zinkwerken bestaan doorgaans uit de volgende werkzaamheden:

 • Het herstellen of vernieuwen van dakgoten.
 • Vervangen of herstellen van het loodwerk.
 • Herstellen of plaatsen van zinken dakkapellen.

Zink- en loodwerk wordt al jarenlang gebruikt voor de afwerking van daken, dakramen en dakkapellen. Loodslabben zijn namelijk ideaal om het oppervlak waterdicht te maken. Daarnaast is zink enorm populair als basismateriaal voor de dakgoten. Op zoek naar een dakdekker voor het uitvoeren van de zinkwerken? Via ons netwerk vind je gemakkelijk en snel betaalbare dakdekkers gespecialiseerd in zinkwerken.

Schoorsteenrenovatie

Voor je eigen veiligheid is het belangrijk dat je schoorsteen in goede staat verkeerd. Is dit niet het geval, dan is de kans op rookterugslag groot, waardoor schadelijke stoffen in je woning belanden. Ook als je de schoorsteen niet gebruikt is goed onderhoud belangrijk, om lekkages te voorkomen. Is je schoorsteen erg verouderd? Dan is een schoorsteenrenovatie noodzakelijk. Een schoorsteenrenovatie bestaat uit verschillende werkzaamheden die de schoorsteen weer in ere herstellen.

Allereerst herstellen de dakdekkers het metselwerk, door oude voegen te vernieuwen en kapotte bakstenen te vervangen. Daarna controleren zij de loodslabben en vervangen deze als dit nodig is. Door het loodwerk te vervangen is je schoorsteen weer volledig waterdicht. Wil je vochtdoorslag zoveel mogelijk voorkomen? Laat de schoorsteen na het renoveren dan ook impregneren. Zo ben je verzekerd van een schoorsteen van de hoogste kwaliteit.

dakgoot plaatsen Zwijndrecht

Dakgoot plaatsen

Een goede hemelwaterafvoer is enorm belangrijk om vochtproblemen en lekkages te voorkomen. Een huis kan dan ook niet zonder een goede dakgoot. Je kunt een dakdekker uit Zwijndrecht inhuren om je nieuwe dakgoten op te hangen. Er is de keuze uit verschillende soorten dakgoten, zodat je gemakkelijk iets kiest dat past bij de stijl van je huis.

Daarnaast zijn er verschillende manieren om de dakgoten op te hangen. Veel mensen laten hun dakgoot ophangen met behulp van dakgootbeugels, maar het is ook mogelijk om de goten in een bak te monteren: dit noemt men ook wel dakgootbekleding.

Dakgootbekleding

Wil je graag dat je dakgoot helemaal aansluit bij de stijl van je woning, laat de goot dan plaatsen in een bak. Dakgootbekleding is verkrijgbaar in verschillende materialen: hout, kunststof en ook zink. Het voordeel van bekleding is dat het niet uitmaakt van welk materiaal je de dakgoot laat plaatsen, omdat deze toch niet zichtbaar is.

Dakgoot herstellen

Het herstellen van de dakgoot behoort eveneens bij de zinkwerken die een dakdekker uit Zwijndrecht uit kan voeren. Bij een beschadiging aan de dakgoot loopt ook je huis namelijk het risico op waterschade. Het herstellen van de dakgoot wordt vaak gedaan door middel van solderen. Hierdoor wordt de dakgoot weer waterdicht en krijgt regenwater de kans om weg te lopen.


Dakwerker inschakelen?

Vraag gratis offertes aan en vind een dakwerker bij jou uit de regio!


Welke premies zijn er voor dakwerken in 2024?

Wist je dat je voor verschillende dakwerken een premie kunt aanvragen? Daarnaast profiteer je ook nog eens van een verlaagd btw-tarief als je een erkend dakwerker inhuurt. Hieronder vind je een overzicht van de premies die je kunt aanvragen.

 • De overkoepelende renovatiepremie: bij deze premie krijg je 20% of 30% van de investering weer terug. Hoeveel je krijgt is afhankelijk van je inkomen. Meer weten? Lees dan verder op vlaanderen.be.
 • Premie voor dakisolatie: via je netbeheerder kun je een premie aanvragen als je dak- of zolderisolatie laat aanbrengen. Hiervoor moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze vind je op vlaanderen.be. Het is ook mogelijk om een lokale premie te ontvangen voor dakisolatie. Meer informatie vind je op energiesparen.be.
 • Verlaagd btw-tarief: Voor woningen ouder dan 10 jaar geldt een verlaagd btw-tarief over alle arbeidskosten van de dakwerken. Op belgium.be vind je een overzicht van de werken waarvoor dit btw-tarief geldt en aan welke voorwaarden je moet voldoen.

Overzicht premies dakwerken

Premie Type dakwerken Premiebedrag
Overkoepelende renovatiepremie Dakisolatie en dak vernieuwen 20% of 30% bij minimaal €2.500,-
Isolatiepremie vanuit netbeheer Dakisolatie €4,- tot €14,- per m²
Lokale premies Dakisolatie Verschilt per gebied
Verlaagd btw-tarief Dakisolatie en dakrenovatie 6% btw

 

Recent aangevraagde offertes

Volledige schoorsteenrenovatie in Mechelen
Uitgebreide dakrenovatie in Mol
Zinkwerken rondom dakraam in Schoten
Overzetdak plaatsen in Brasschaat
Dakisolatie plaatsen in Borgerhout
Dakraam plaatsen in Geel
Vernieuwen van dakconstructie in Deurne
Dakherstellingen uitvoeren in Turnhout
Dakreinigen en ontmossen in Antwerpen
Zinken dakgoot plaatsen in Heist op den Berg

Bespaartips dakwerken

Voor veel mensen zijn dakwerken een noodzakelijk kwaad. Om de prijzen zo laag mogelijk te houden zijn er gelukkig verschillende manieren waarop je kunt besparen! Allereerst is het mogelijk om zelf een steiger of pannenlift te regelen. Als je dit via via kunt regelen dan ben je een stuk goedkoper uit dan wanneer de dakwerker uit Zwijndrecht de materialen zelf meebrengt.

Daarnaast kun je de dakdekker zoveel mogelijk helpen door alles van tevoren al klaar te zetten. Als je zelf het oude dakleer verwijdert dan heeft de dakwerker minder tijd nodig om een nieuw dak te plaatsen, waardoor je bespaart op de arbeidskosten. Tot slot is het vergelijken van de prijzen een belangrijke tip om tot wel 40% op de kostprijs te besparen.

Voordelen inschakelen dakwerker Zwijndrecht

Wil je zelf je dak- of zinkwerken uitvoeren?

Het inhuren van een dakwerker heeft zeker een aantal belangrijke voordelen:

 • je hoeft zelf geen materialen en gereedschappen aan te schaffen;
 • de dak- of zinkwerken zijn in korte tijd goed uitgevoerd;
 • je bent verzekerd van de hoogste kwaliteit;
 • een dakdekker biedt garantie op het afgeleverde werk.

dakdekker inschakelen Zwijndrecht

Dakwerken Zwijndrecht? Gratis offertes vergelijken!

il je je dakgoten laten herstellen en ben je op zoek naar een dakwerker gespecialiseerd in zinkwerken? Of heb je een nieuw huis gekocht waarbij een complete dakrenovatie noodzakelijk is? Twijfel dan niet langer en vul snel het offerteformulier in.

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk tot wel 4 vrijblijvende offertes van dakdekkers uit Zwijndrecht. Door de prijzen van meerder dakdekkerbedrijven naast elkaar te leggen, zie je direct welke dakwerker jou het beste aanbod doet. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten!

Gratis offertes vergelijkenMeer lezen over dakwerken? Bekijk onderstaande pagina’s


dakherstelling

Dakherstelling

dakrenovatie

Dakrenovatie

dakwerken prijzen

Dakwerken prijzen