Dakbedekking Molenbeek, advies & prijzen

Is je dakbedekking in Molenbeek beschadigd en wil je zo snel mogelijk nieuw dakleer laten aanbrengen? Of zijn de dakpannen van je woning intussen zodanig verouderd dat je toe bent aan iets anders? Het leggen van nieuwe dakbedekking is niet iets dat je zomaar zelf kunt doen: daar heb je de hulp van een ervaren dakspecialist voor nodig! Dakweker inschakelen?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je maximaal 4 offertes van dakwerkers bij jou uit de regio. Vergelijk de prijzen en bespaar tot wel 40% op de kosten voor nieuwe dakbedekking!

Op deze pagina lees je meer over de mogelijke dakbedekkingen voor een plat en hellend dak. Zo kun je voor een plat daktype kiezen voor EPDM, bitumen of zelfs een groendak! Voor een hellend dak heb je onder meer de keuze uit dakpannen, leien en riet. Je krijgt een indicatie van de tarieven en leest hoe je gemakkelijk bespaart.

Voordelen van onze service

Wist je dat je heel gemakkelijk tot wel 40% op de kosten bespaart? Omdat elke vakman zijn eigen tarief hanteert, kunnen de tarieven van dakbedekking in Molenbeek per specialist flink verschillen.

Vergelijk daarom gratis de verschillende tarieven. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en kies voor de vakman met het beste aanbod! Je krijgt een duidelijk inzicht in de tarieven, kiest zelf de vakman die bij je past en bespaart op de totaalprijs! De aanvraag is geheel vrijblijvend; je zit dus nergens aan vast.

Dakbedekking leggen Molenbeek?

Kies kwalitatieve dakbedekking tegen de beste prijs.

Vergelijk offertes

Vergelijk gratis offertes van specialisten uit je regio. Gratis en vrijblijvend.

Bespaar tot 40%

Kies voor de specialist met de beste dakbedekking offerte en bespaar!


Dakbedekking plat dak

Heb je een plat dak? Dan ben je vast op de hoogte dat de dakbedekking minder lang meegaat dan de dakbedekking van hellende daken.

Gelukkig heb je wel volop de keuze uit verschillende soorten dakleer. Bitumen is een voordelige keuze, maar EPDM heeft een langere levensduur. Daarnaast kun je natuurlijk ook kiezen voor een groendak als je een unieke uitstraling wilt creëren, en heeft pvc nauwelijks onderhoud nodig.

Je hebt onder andere de keuze uit de volgende soorten dakbedekking:

 • Bitumen
 • EPDM
 • Groendak
 • Pvc

Hieronder gaan we dieper in op de verschillende soorten dakbedekking voor plate daken. Dakwerker inschakelen? Vergelijk gratis offertes en bespaar!

bitumen Molenbeek

Bitumen Molenbeek

Bitumen, ook wel roofing genoemd, is al jarenlang een populair materiaal om een plat dak mee te bedekken. Het materiaal wordt gewonnen vanuit aardolie en is geschikt voor huizen met een plat tot licht hellend dak.

Waarom kiezen voor bitumen in Molenbeek?

Voor veel mensen is de aantrekkelijke aanschafprijs het grootste voordeel. Daarnaast is het materiaal gerecycled waardoor bitumen een duurzame keuze is. Het nadeel is dat de levensduur korter is dan die van EPDM of pvc. Hierdoor is je plat dak sneller aan vervanging toe. Ook is bitumen van zichzelf niet heel elastisch. Daarom wordt het tegenwoordig bewerkt met APP of SBS.

APP bitumen dakbedekking

Atactisch polypropyleen (APP) is een elastische kunststof. Als het materiaal bewerkt is met APP dan is het een stuk elastischer. Hierdoor is het een stuk soepeler en dus beter bestand tegen temperatuurswisselingen.

Juist doordat het elastischer is, gaat het behandeld met APP een stuk langer mee dan standaard bitumen. De gemiddelde levensduur is ongeveer 25 tot 30 jaar.

SBS bitumen

Naast APP is het ook mogelijk om het materiaal te bewerken met Styreen Butadieen Styreen (SBS). Ook SBS maakt het materiaal een stuk elastischer, waardoor het langer meegaat dan de gemiddelde 25 jaar.

SBS heeft een sterkere hechting dan APP. De kans op beschadigingen is dus minimaal. Het is wel minder goed bestand tegen uv-straling, daarom kiezen veel inwoners ervoor om het dakleer af te dekken met grind.


Besparen op bitumen dakbedekking?

Vul het offerteformulier in voor gratis offertes. Bespaar tot wel 40%!


Hoeveel kost bitumen dakbedekking?

Bitumen is de meest voordelige keuze bij het aanleggen van de dakbedekking op een plat dakoppervlak. Gemiddeld betaal je ongeveer €40,- tot €50,- per m². Je kunt ervoor kiezen om het roofing over de oude dakbedekking heen te leggen.

Stel dat je 50 m² aan roofing wilt leggen: dit kost dan €1.200,- tot €1.500,-. Laat je wel eerst de oude dakbedekking verwijderen, houd dan bij een oppervlak van 50 m² rekening met een totaalprijs van ongeveer €1.500,- tot €1.900,-.

Bitumen prijzen 2024

Bitumen dakbedekking Prijs per Gemiddelde prijs*
Plaatsen van bitumen dakbedekking €40,- tot €50,-
Bitumen over oude laag dakbedekking Totaalprijs bij 50m² €1.200,- tot €1.500,-
Oude dakbedekking verwijderen en bitumen plaatsen Totaalprijs bij 50m² €1.500,- tot €1.900,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en montage. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan voor exacte prijsopgaves.


Bitumen aanleggen, het proces in beeld

Bekijk hoe de specialist te werk gaat.


EPDM Molenbeek

Naast bitumen wordt ook EPDM in Molenbeek steeds vaker gebruikt. EPDM is al jarenlang populair vanwege de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. EPDM kent namelijk een hele lange levensduur van minimaal 50 jaar. Dit heeft het materiaal te danken aan de elasticiteit. Hierdoor reageert het goed op temperatuurswisselingen en is de kans op beschadigingen erg klein. Daarnaast is EPDM wortelbestendig, waardoor het een goede ondergrond is voor een groendak.

EPDM wordt in één deel geleverd en ook uit één stuk geplaatst. Omdat er geen naden aanwezig zijn is de kans op lekkages extra klein. Dit maakt het leggen wel ingewikkelder dan het leggen van bitumen, schakel hiervoor een dakspecialist uit Molenbeek in, zodat je verzekerd bent van de beste hulp. Vraag gratis offertes aan en vind een vakman bij jou uit de buurt.

Hoeveel kost EPDM dakbedekking?

De prijzen van EPDM liggen iets hoger dan de prijzen van bitumen. Gemiddeld liggen de tarieven voor EPDM rond de €60,- tot €80,- per m². Houd er wel rekening mee dat de levensduur flink langer is.

Hierdoor is EPDM op de lange termijn zeker een voordelige keuze. Laat je ook je oude dakbedekking verwijderen voordat je het EPDM aan laat leggen, houd dan rekening met hogere kosten: gemiddeld tussen de €150,- tot €200,- per m².

EPDM dakbedekking prijzen 2024

EPDM dakbedekking Gemiddelde prijs*
EPDM plaatsen €60,- tot €80,- per m²
Oude dakbedekking verwijderen en EPDM plaatsen €150,- tot €200,- per m²

*Let op: dit is een gemiddelde prijs, inclusief btw en montage. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan.


Overweeg je EPDM-dakbedekking?

Vergelijk prijsopgaven en kies de specialist met het beste aanbod: zo bespaar je tot 40%!

Start gratis offerteaanvraag


 

groendak Molenbeek

Groendak Molenbeek, duurzaam en isolerend

Ben je op zoek naar een bijzondere uitstraling? Kijk dan eens of jouw plat dak geschikt is voor een groendak. Dit houdt in dat je beplanting op het dakoppervlak plaatst. Dit heeft een aantal belangrijke voordelen.

Een groendak absorbeert regenwater, waardoor het grondwaterpeil stabiel blijft. Ook zorgt het voor een schonere lucht. Je groendak zet namelijk CO2 om in zuurstof. Hier merk je zelf misschien niet direct iets van, maar je draagt wel bij aan een beter milieu.

Het isoleert goed, waardoor je huis ’s zomers juist lekker koel blijft en ’s winters aangenaam warm. Groendak in Molenbeek laten plaatsen? Vraag dan gratis offertes aan en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Er zijn in principe twee soorten groendaken te onderscheiden:

 • een intensief groendak;
 • een extensief groendak.

Intensief groendak

Een intensief groendak heeft beplanting die je ook in je gewone tuin kunt vinden: struiken, planten, bloemen en zelfs bomen! Hierdoor vereist een intensief groendak relatief veel onderhoud. Dat komt voornamelijk omdat de beplanting meer onderhoud vereist.

Ook moet de constructie van je plat dak sterk genoeg zijn om het gewicht te kunnen dragen. Gemiddelde intensieve groendaken hebben namelijk een gewicht van wel meer dan 200 kilo per vierkante meter.

Extensief groendak

Een extensief groendak heeft minder onderhoud nodig: dit bestaat namelijk uit simpele beplanting, zoals mossen, vetplanten en andere kruiden. Deze hoef je nauwelijks te onderhouden. Alleen in erg droge periodes is het verstandig om het groendak extra te wateren.

Een extensief groendak is een stuk voordeliger, minder zwaar en makkelijker te realiseren. Toch zijn er mensen die een extensief groendak iets minder mooi vinden.


Interesse in een groendak?

Ontdek de scherpe prijzen. Vergelijk offertes & bespaar!

Gratis offertes ontvangen


 
 

Hoeveel kost een groendak?

Een extensief groendak laat je al aanleggen vanaf €45,- tot €100,- per m² en een intensief groendak kost ongeveer €60,- tot €200,- per m². De precieze kostprijzen van een groendak zijn afhankelijk van het soort beplanting wat je neemt.

Houd er rekening mee dat de onderlaag ook geschikt moet zijn: de wortels van het groendak moeten de constructie van je plat dak niet beschadigen natuurlijk. Als je huidige dakoppervlak nog niet geschikt is, laat dan eerst EPDM leggen. Dit kost nog eens €40,- tot €50,- per m². Als het groendak eenmaal is aangelegd gaat het wel erg lang mee: gemiddeld ben je voor 60 jaar voorzien!

Prijzen groendak 2024

Type groendak Gemiddelde prijs per m²* Levensduur
Nieuwe onderlaag (EPDM) €40,- tot €50,- In combinatie met groendak 60 jaar
Extensief groendak €45,- tot €100,- 60 jaar
Intensief groendak €120,- tot €200,- 60 jaar

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en montage. Vraag voor de exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

PVC dakbedekking Molenbeek

Pvc dakbedekking Molenbeek

Op een plat dakoppervlak is ook pvc erg geschikt als dakbedekking in Molenbeek. Het heeft een aantal voordelen. Zo is het verkrijgbaar in een breed assortiment aan kleuren. Veel mensen kiezen dan ook voor pvc vanwege de uitstraling. Daar komt nog bij dat het materiaal niet beïnvloed wordt door het weer. Dat betekent dat het nauwelijks onderhoud nodig heeft en een uitstekende kwaliteit biedt.

Pvc is net als EPDM geschikt als onderlaag voor een groendak en doordat het volledig recyclebaar is, is het een duurzame keuze. Het nadeel is dat pvc-dakbedekking minder lang meegaat dan bijvoorbeeld EPDM en dat je het niet rechtstreeks kan aanbrengen op de oude laag dakbedekking. Klik hier om prijzen op maat te ontvangen.

Pvc folie of dakplaten?

Je hebt de keuze uit pvc dakfolie of speciale dakplaten. Bij een plat dak is folie de meest gekozen optie. Deze worden door de vakman ter plekke op maat gesneden. De naden worden door middel van lijm en verhitting samengesmolten.

Bij licht hellende daken kiezen mensen vaker voor dakplaten. Deze zijn gemakkelijk aan te brengen. Je ziet de dakplaten in Molenbeek vaak gebruikt worden bij een tuinhuis of garage.

Wat kost pvc dakbedekking?

De kostprijzen van pvc-dakbedekking liggen gemiddeld rond de €55,- tot €70,- per m². Dat is goedkoper dan EPDM, maar toch iets prijziger dan roofing. De levensduur is wel vergelijkbaar met roofing, en ligt tussen de 25 en 30 jaar.

Op de lange termijn is deze dakbedekking dus niet de meest voordelige optie. Toch profiteer je wel van de unieke kleuren en het weinige onderhoud dat het materiaal nodig heeft.

Prijs pvc dakbedekking 2024

Materiaal Prijs per m²* Levensduur
Pvc dakbedekking €55,- tot €70,- 25 tot 30 jaar

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en montage. Vraag voor de exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Besparen op dakbedekking?

Vraag gratis offertes aan en bespaar tot wel 40%!


Dakbedekking hellend dak

Voor een hellend dak zijn er andere soorten dakbedekking die je kunt kiezen. Dakpannen zijn in Molenbeek erg populair. Dakpannen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat je zelf bepaalt welke uitstraling je huis krijgt.

Wil je graag een hellend dakoppervlak met een natuurlijke sfeer, kies dan voor een leien- of rieten dak. Voor een heel modern uiterlijk zijn ook zinken, koperen of aluminium daken een goede oplossing.

Je hebt bij een hellend daktype de keuze uit onderstaande typen dakbedekking:

 • Dakpannen
 • Leien dak
 • Rieten dak
 • Aluminium, koperen of zinken daken

Hieronder gaan lees je meer over de soorten dakbedekking voor hellende daken.

dakpannen Molenbeek

Dakpannen Molenbeek

Dakpannen zijn voor een hellend daktype al jarenlang de meest populaire keuze. Dat is niet gek, want ze zijn relatief goedkoop, hebben een lange levensduur en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Bovendien hebben dakpannen maar nauwelijks onderhoud nodig!

Er zijn grofweg twee soorten dakpannen waar je uit kunt kiezen: betonnen dakpannen en keramische dakpannen. Betonnen dakpannen gaan gemiddeld 30 jaar lang mee, maar kies je voor keramische dakpannen dan hoef je de komende 100 jaar je dakbedekking niets meer aan te doen!

Dakpannen in Molenbeek laten plaatsen? Start gratis offerteaanvraag en vind een dakwerker bij jou uit de buurt!

Betonnen dakpannen

Op de korte termijn zijn betonnen dakpannen zeker de goedkoopste keuze. Betonnen dakpannen worden gemaakt van beton, dat de specialisten in een mal gieten en laten uitharden. De dakpannen krijgen een kleur dankzij een speciale coating.

Die coating zorgt er ook voor dat de dakpannen glad zijn: hierdoor hecht vervuiling zoals mos en algen niet aan het oppervlak.

Keramische dakpannen

Op de lange termijn zijn keramische dakpannen een betere keuze. Een keramisch pannendak gaat namelijk meer dan 100 jaar lang mee! Keramische dakpannen worden gemaakt van klei. De klei wordt in een mal geperst en daarna onder hoge temperatuur gebakken.

Hierdoor ontstaat er een harde dakpan die lang meegaat. Bovendien hebben ze een prachtige natuurlijke uitstraling, waardoor ze bij veel mensen populair zijn.


Besparen op dakpannen leggen?

Vul het offerteformulier in voor gratis offertes. Bespaar tot wel 40%!


Wat kosten dakpannen?

Betonnen dakpannen koop je al vanaf €22,- tot €41,- per m². Keramische pannen kosten ongeveer €32,- tot €65,- per m². Zoals gezegd zijn betonnen dakpannen vooral op de korte termijn een goedkopere keuze voor een hellend daktype.

Wil je bijvoorbeeld binnenkort verhuizen of weet je al dat je geen 30 jaar in dit huis blijft wonen, dan zijn betondakpannen een uitstekende keuze. Een keramisch pannendak is een eenmalige investering die je daarna nooit meer hoeft te herhalen. Daarom is dit op de lange termijn de goedkoopste keuze.

Dakpannen prijzen 2024

Type dakpan Prijs per m²* Levensduur
Keramische dakpannen €32,- tot €65,- 100+ jaar
Betonnen dakpannen €22,- tot €41,- 30 jaar

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en montage.

leien dak Molenbeek

Leien dak Molenbeek

Wil je graag een natuurlijke uitstraling, dan is een leien dak ook een optie. Deze daken worden gemaakt van leistenen. Leien daken hebben een aantal belangrijke voordelen. Zo zijn leien enorm duurzaam en goed bestand tegen storm. De leien daken in Molenbeek zijn verkrijgbaar in tal van vormen en kleuren, waardoor ze geschikt zijn voor iedere woning.

Je hebt de keuze uit verschillende soorten leien daken:

 • Natuurleien
 • Kunstleien

Natuurleien, lange levensduur

Natuurleien komen rechtstreeks uit de natuur. Ze zijn afkomstig van steengroeves in Europa, Azië, Amerika en Afrika. Door de vele verschillende steengroeves is er een breed aanbod aan kleuren, en vormen.

Omdat de leien een natuurlijk product zijn, is geen enkele steen hetzelfde. Hierdoor ontstaat er een prachtig natuurlijke uitstraling. Natuurleien hebben een levensduur van maarliefst 80 tot 100 jaar.

Kunstleien, diverse kleuren en formaten

Kunstleien bootsen de uitstraling van natuurleien na. Juist doordat ze in grote getallen gefabriceerd worden zijn alle kunstleien identiek aan elkaar. Dit heeft een iets minder natuurlijke uitstraling, maar kan goed uitpakken voor iedereen die graag een strak leien dak wil.

Kunstleien zijn verkrijgbaar in een breder assortiment aan kleuren en zijn goed bestand tegen temperatuurwisselingen. Daar staat tegenover dat de levensduur een stuk minder lang is (25 tot 35 jaar i.p.v. 100 jaar) dan natuurlijke leien daken.


Besparen op dakbedekking in Molenbeek?

Ontdek de scherpe prijzen. Vraag gratis offertes aan!

Start gratis offerteaanvraag!


 

Prijzen leien dak

Kunstleien schaf je al aan vanaf €65,- tot €75,- per m². De levensduur is vergelijkbaar met betondakpannen: 25 tot 35 jaar.

Natuurleien gaan 80 tot wel 100 jaar mee! Daar betaal je dan wel een hoger tarief voor. Natuurleien zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer €110,- tot €120,- per m².

Leien dakbedekking prijzen 2024

Soort leien Prijs per m²* Levensduur
Kunstleien €65,- tot €75,- 25 tot 35 jaar
Natuurleien €110,- tot €120,- 80 tot 100 jaar

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en montage. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan.

rieten dakbedekking Molenbeek

Rieten dakbedekking Molenbeek

Een andere dakbedekking met een prachtig natuurlijke uitstraling is riet. Een rieten dak zie je steeds vaker. Er wordt vaak ten onrechte gedacht dat een rieten dak minder brandveilig is en dat het afsluiten van een verzekering daardoor lastiger is. Alleen rieten daken volgens de oude, open dakconstructie zijn iets onveiliger dan andere soorten dakbedekkingen.

Tegenwoordig worden rieten daken in Molenbeek op een schroefdak aangebracht. Dit is brandveilig en zorgt voor een goede isolatie. Daarbij hebben rieten daken van nature een relatief lange levensduur. Veel mensen kiezen er echter vanwege het esthetische aspect al voor om na gemiddeld 35 jaar nieuw riet te leggen.

Vergelijk gratis en zonder verplichting offertes en bespaar op je rieten dak!

Prijzen rieten dak

Een rieten dak laat je al leggen vanaf €90,- tot €95,- per m², inclusief btw en montage. De levensduur ligt rond de 35 jaar en net als bij andere dakbedekkingen kun je de levensduur verlengen met goed onderhoud.

Door algen en mosgroei tijdig te verwijderen bespaar je het dak een hoop potentiele beschadigingen.

Kostprijs rieten dak 2024

Soort leien Prijs per m²* Levensduur
Rieten dakbedekking €90,- tot €95,- 35 jaar

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage. De prijs is toegespitst op een goed bereikbaar dak met één dakkapel en één schoorsteen. Vraag gratis offertes aan.

zinken dakbedekking Molenbeek

Metalen daken: aluminium, zink en koper

Tegenwoordig zijn ook metalen daken een populaire keuze. Je kunt onder andere uit de metalen aluminium, zink en koper gebruiken als dakafwerking.

Vooral zinken daken zie je steeds vaker. Een zinken dak is geschikt voor zowel een plat als hellend dak. Zinken daken hebben een minimale hellingsgraad van 3 graden nodig, zodat er voldoende afschot is. Een groot voordeel van zinken daken is de extreem lange levensduur: een zinken dak gaat namelijk tot wel 125 jaar lang mee!

Daarnaast heeft een zinken dak nog meer voordelen:

 • Zinken daken vereisen geen tot nauwelijks onderhoud.
 • De dikte van de dakconstructie blijft dankzij zinken dakbedekking zo klein mogelijk, waardoor er voldoende ruimte is voor isolatie.
 • Zinken daken zijn volledig recyclebaar en zijn daarom een duurzame keuze.

Dakbedekking: platen

Ben je op zoek naar een goedkope oplossing, dan zijn metalen of stalen dakplaten misschien een goede keuze. Dakplaten zijn kant en klare platen voor een hellend dakoppervlak. Vaak kun je dakplaten kopen met geïntegreerde isolatie waarmee je ook de isolatiewaarde verhoogt. Metalen dakplaten worden in Molenbeek vooral gebruikt als bedekking voor een tuinhuis, schuurtje of een garage.

Er is de keuze uit verschillende soorten dakplaten:

 • Trapezium dakplaten: deze zijn dankzij hun rechte afwerking gemakkelijk waterdicht te maken, en de dakplaten zijn verkrijgbaar in elke RAL-kleur. Daarbij zijn trapezium dakplaten de meest voordelige optie.
 • Golfplaten: golfplaten zijn lange tijd de meest populaire dakplaten geweest. Golfplaten zijn tegenwoordig gemaakt van aluminium, kunststof of bitumen.
 • Dakpanplaten: dakpanplaten zijn kunststof dakplaten die de uitstraling van dakpannen nabootsen. De dakpanplaten zijn geproduceerd van staal of aluminium. Het gebruik van dakpanplaten is ook steeds populairder bij zowel particuliere woningen als industriële panden.

Dakbedekking met isolatie

Sommige dakpanplaten zijn verkrijgbaar met ingewerkte isolatie. Deze dakpanplaten zijn vaak dubbelwandige panelen met daar tussenin isolatiemateriaal. Dit heeft een aantal belangrijke voordelen. Het dak is snel geplaatst en in één keer geïsoleerd.

Hierdoor profiteer je van een goede thermische isolatie. Ook zijn de dakpanplaten goed bestand tegen schimmels en is het onderhoud erg gemakkelijk.

dakbedekking voor tuinhuis

Goedkope dakbedekking voor tuinhuis

Bij een tuinhuis is een goede dakbedekking van belang, maar er worden minder grote eisen aan gesteld. Veel mensen zijn daarom op zoek naar goedkope dakbedekking voor hun tuinhuis.

Voor een hellend dak heb je onder andere de keuze uit bitumen shingles en golfplaten. Heeft je tuinhuis juist een plat dak en ben je op zoek naar een goedkope dakbedekking? Kies dan voor een goedkoop dakleer, zoals bitumineuze dakbedekking op maat.

Bitumen shingles

Bitumen shingles zijn voor een hellend dak een goedkope keuze: je betaalt ongeveer €30,- per m² en de levensduur bedraagt ongeveer 20 jaar. Door het lichte gewicht zijn de bitumen shingles bij uitstek geschikt voor lichte constructies, zoals een tuinhuis.

Bij een beschadiging zijn de bitumen shingles gemakkelijk te repareren en ze hebben een authentieke uitstraling. Het grootste nadeel van de bitumen shingles is dat ze niet geschikt zijn voor daken met een kleine hellingsgraad.

Dakbedekking Molenbeek, de premies

Benieuwd of je recht hebt op een premie? Je kunt via premiezoeker.be gemakkelijk achterhalen welke lokale premies je aan kunt vragen voor het aanbrengen van nieuwe dakbedekking in Molenbeek! Ook krijg je direct te zien aan welke voorwaarden je moet voldoen en hoe hoog de premie is.

Daarnaast krijg je voor verschillende werkzaamheden op het dak een vergoeding vanuit de overkoepelende renovatiepremie. Voor werkzaamheden omtrent de dakbedekking kun je mogelijk een premie krijgen van 20 à 30 procent van het factuurbedrag. Het is wel belangrijk dat je minimaal €2.500,- investeert in de werkzaamheden. Kijk op vlaanderen.be voor de voorwaarden. Ook kun je gebruik maken van het verlaagde btw-tarief (6%). Bij het aanbrengen van dakisolatie kun je een premie via de netbeheerder aanvragen.

Laat je naast nieuwe dakbedekking je dak ook isoleren? Dan heb je recht op een premie voor dakisolatie. De premie wordt verzorgt vanuit het netbeheer en vergoed €4,- tot €14,- per m². Meer hierover lees je op vlaanderen.be.

Naast deze premie zijn er ook lokale premies beschikbaar voor dakisolatie, informatie hierover vindt je op energiesparen.be.

Overzicht premies dakwerken 2024

Premie Type dakwerken Premiebedrag
Overkoepelende renovatiepremie Dakisolatie en dak vernieuwen 20% of 30% bij minimaal €2.500,-
Isolatiepremie vanuit netbeheer Dakisolatie €4,- tot €14,- per m²
Lokale premies Dakisolatie Verschilt per gebied
Verlaagd btw-tarief Dakisolatie en dakrenovatie 6% btw

Recent aangevraagde offertes voor dakbedekking

Dakpannen leggen in Schaarbeek
Groendak (EPDM onderdak) plaatsen in Molenbeek
Bitumen dakbedekking op tuinhuis in Ukkel
Dakpanplaten voor tuinhuis in Brussel
Natuurleien aanbrengen in Sint-Gillis
APP bitumen leggen in Vorst
Keramische dakpannen leggen in Anderlecht
Prijsinfo dakbedekking plat dak in Elsene
Bitumen over oude roofing in Jette
EPDM dak in Sint-Pieters-Woluwe

Nieuwe dakbedekking kiezen, waar op letten?

Je laat niet elke dag nieuwe dakpannen leggen. En ook EPDM vervang je niet maandelijks. Waarschijnlijk heb jij je dus nog niet verdiept in de mogelijkheden. In dat geval is het lastig te bedenken waar je bij het kiezen van dakbedekking op moet letten.

Het soort dakbedekking is grotendeels afhankelijk van je budget en je persoonlijke voorkeuren. Houd daarnaast rekening met de isolatie. Als je toch je dakafwerking opnieuw laat aanleggen, is dit misschien wel het ideale moment om de isolatie van je woning te verbeteren!

Houd daarnaast ook rekening met je budget: de kosten van soorten dakbedekkingen lopen uiteen. Op de pagina dakbedekking prijzen vind je een handig kostenoverzicht.

Hoe kies je een goede vakman?

Er zijn veel specialisten werkzaam. Vind je het lastig om iemand te selecteren? Maak dan gebruik van onze gratis offerteservice! Je ontvangt tot maximaal 4 offertes van vakmannen bij jou uit de buurt. De aanvraag is geheel vrijblijvend: je zit dus nergens aan vast.

Let ook op de keurmerken. Onder andere Vebidak en Dakmerk zijn belangrijke keurmerken. Daarnaast is het KOMO-keurmerk belangrijk. Kies je voor een vakman dat beschikt over dit keurmerk, dan ben je verzekerd van materialen van de hoogste kwaliteit. Meer over het KOMO-keurmerk lees je op komo.nl.

Dakbedekking Molenbeek leggen, waarom dakdekkersbedrijf inschakelen?

Voor iedereen die nieuw EPDM wil aanleggen of wiens hellend dak aan vervanging toe is, doet er goed aan om hiervoor een erkend dakdekker uit Molenbeek in te schakelen.

Hieronder staan een paar van de belangrijkste voordelen:

 • Het EPDM, dakleer of de dakpannen zijn snel en vakkundig gelegd.
 • Je weet zeker dat je dak volledig waterdicht is en voldoet aan alle eisen.
 • Een dakspecialist biedt garantie op het afgeleverde werk.
 • Je bespaart jezelf een hoop tijd en energie.

dakbedekking leggen Molenbeek

Nieuwe dakbedekking in Molenbeek? Vergelijk gratis offertes!

Ben je op zoek naar een dakdekker uit Molenbeek om je roofing in te laten ruilen voor EPDM? Of ben je op zoek naar manieren om je hellend dak te bekleden?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt offertes van maximaal 4 dakwerkers bij jou uit de regio en kies de vakman met het beste aanbod. Zo bespaar je gemakkelijk tot wel 40% op nieuwe dakbekking in Molenbeek! De aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.

Gratis offertes vergelijken


 


Meer lezen over dakwerken? Bekijk onderstaande pagina’s


dakherstelling

Dakherstelling

dakrenovatie

Dakrenovatie

dakwerken prijzen

Dakwerken prijzen