Dakwerken Overijse

Het dak is één van de belangrijkste onderdelen van je woning. Bij beschadigingen, vervuiling of andere problemen is het noodzakelijk om de dakwerken zo snel mogelijk uit te voeren. Een dakdekker is in te huren voor dakherstellingen, een complete dakrenovatie en zelfs het vernieuwen van de dakconstructie. Wil je een dakdekker inschakelen en besparen op de kosten?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je maximaal 4 gratis offertes van dakwerkers bij jou uit de buurt. Vergelijk, kies en bespaar tot wel 40% op dakwerken in Overijse! De aanvraag is geheel vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.

Op deze pagina lees je meer over de dakwerken die dakdekkers uit Overijse uitvoeren. Je krijgt onder andere meer informatie over het renoveren van daken, het aanbrengen van een overzetdak en wanneer een nieuw dak noodzakelijk is. Ook krijg je een indicatie van de tarieven en lees je meer over premies die je kunt aanvragen.

Besparen op de dakdekker in Overijse?

Wist je dat het heel gemakkelijk is om op je dakwerken te besparen? Je bespaart tot wel 40% op de kosten door de prijzen van meerdere specialisten te vergelijken.

Dit zijn de belangrijkste voordelen van onze offerteservice:

 • Het vergelijken van offertes is volledig vrijblijvend en kost niets.
 • Je krijgt inzicht in de prijzen van verschillende dakdekkers in de regio Overijse.
 • Kies zelf de dakdekker met de laagste kostprijs.
 • Bespaar tot wel 40% op je dakwerken!

dakwerken Overijse

Dakdekker nodig?

Schakel een erkende dakdekker uit je regio in via het formulier.

Vergelijk offertes

Vergelijk gratis offertes van dakwerkers uit je eigen regio. Gratis en vrijblijvend.

Bespaar tot 40%

Kies voor de dakdekker met de beste offerte en bespaar op de totaalprijs.


Dakwerken: wat zijn de mogelijkheden?

De dakwerken die een dakdekker uit Overijse voor je uit kan voeren, zijn enorm divers. Zo kun je een dakdekker al inhuren voor het dakonderhoud, maar het is ook mogelijk om grotere daktimmerwerken uit te laten voeren: denk bijvoorbeeld aan het bouwen van een compleet nieuwe dakconstructie of de installatie van een nieuw dakraam.

Hoe lang de dakwerken duren is natuurlijk afhankelijk van de werkzaamheden. Zo is een dakherstelling vaak al in een paar uur uitgevoerd maar nemen intensieve daktimmerwerken meerdere werkdagen tot zelfs weken in beslag.

Dakwerken bestaan uit:

 • dakherstellingen;
 • een dakrenovatie;
 • diverse daktimmerwerken;
 • het plaatsen van dakisolatie;
 • zinkwerken;
 • het ontmossen van je dak;

Wat kosten dakwerken in Overijse?

De verschillende dakwerken lopen enorm uiteen, en daardoor zijn de prijzen van dakwerken ook heel verschillend. De kostprijs van dakherstellingen ligt rond de €40,- per m². Uiteraard speelt het soort beschadiging wel een grote rol.

Als de dakwerker het lek eerst nog moet opsporen, dan liggen de prijzen hoger dan wanneer je zelf al weet waar je dak lekt. De kostprijs van een dakrenovatie varieert van €30,- tot €110,- per m² en de kostprijs van een nieuwe dakrenovatie ligt rond de €1.700,- per m³.

Wist je dat elke dakwerker zijn eigen kostprijs hanteert? Hierdoor verschillen de prijzen voor een dakrenovatie per dakwerker. Om verzekerd te zijn van de laagste kostprijs is het verstandig om offertes te vergelijken. Start gratis offerteaanvraag en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Dakwerken prijzen 2024

Soort dakwerken Gemiddelde dakwerken prijzen*
Dakherstelling Vanaf €40,- per m², afhankelijk van probleem.
Dakrenovatie €30,- tot €110,- per m²
Nieuwe dakbedekking Bij plat dak vanaf €40,- per m²
Bij hellend dak vanaf €22,- per m²
Vernieuwen dakconstructie €1.700,- per m³
Dakisolatie €13,- tot €70,- per m²
Plaatsen dakkapel (1.50 x 2.50m) €3.000,- tot €3.750,-
Dakraam (114-118cm) Circa €400,-
Dakreiniging en ontmossen (zonder coating) €9,- tot €15,- per m²
Totale schoorsteenrenovatie Vanaf €500,-
Dakgoot plaatsen (zink) Vanaf €33,- per meter

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage. De exacte kosten zijn sterk afhankelijk van de exacte klus of probleem. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan.


Besparen op de kosten van dakwerken?

Vul het offerteformulier in voor gratis offertes. Bespaar tot wel 40%!


Welke factoren beïnvloeden de prijs van dakwerken?

De kostprijs van jouw dakwerken is afhankelijk van een aantal factoren:

 • De bereikbaarheid: hoe hoger en moeilijker bereikbaar jouw dak, des te hoger de kostprijs. Dat komt onder andere omdat de dakwerker meer materiaal moet inzetten en waarschijnlijk langer bezig is met het renoveren of herstellen van je dak.
 • De aard van de werken: bij moeilijke klussen, zoals het renoveren van de dakconstructie, ligt de kostprijs natuurlijk een stuk groter dan bij simpele dakwerken, zoals een eenvoudige dakherstelling.
 • De materialen: laat je de dakgoten vervangen en kies je voor koper? Dan kun je rekening houden met een hogere kostprijs dan wanneer je een goot van kunststof laat installeren.

Hoeveel kost een dakdekker per uur?

Het uurtarief van geregistreerde dakwerkers verschilt enorm voor dakdekkersbedrijven. Kies voor de dakwerker met het laagste uurtarief om verzekerd te zijn van de scherpste prijzen. Het uurtarief ligt rond de €30,- tot €45,- per uur, afhankelijk van de werkzaamheden.

Bij sommige dakwerken rekent de dakwerker een vast tarief per m². Of je een uurtarief of per m² betaalt, wordt vaak bepaald door de dakwerker zelf.

dakherstellingen Overijse

Dakherstellingen Overijse, snel & effectief

Bij een beschadiging aan je dakconstructie wil je natuurlijk direct een dakherstelling uit laten voeren. Een dakdekker uit Overijse voert dakherstellingen snel en effectief uit, zodat de problemen niet weer terugkeren!

Denk bij dakherstellingen in Overijse aan het herstellen van een daklekkage of het vernieuwen van de dakgoot. Een beschadiging aan je dak heeft erg vervelende gevolgen voor de dakconstructie. Als er sprake is van een daklekkage, dan bestaat de kans op vochtproblemen als houtrot. In dit geval zijn dakherstellingen dus noodzakelijk.

Zijn de problemen zo groot dat een standaard dakherstelling alleen niet meer voldoende is, dan raden de dakdekkers een dakrenovatie aan.

Lekkage dak?

Omdat platte daken gevoeliger zijn voor beschadigingen, is er een grotere kans op een daklekkage dan bij schuine daken. Het goede nieuws is dat een daklekkage wel snel verholpen is. Het opsporen van de daklekkage is vaak het meeste werk. Hiervoor gebruikt de dakdekker uit Overijse een aantal bijzondere technieken, zoals de rookgastechniek. Is de daklekkage eenmaal opgespoord, dan is het vastlijmen of -branden vaak een snelle manier om de dakconstructie weer waterdicht te maken.

dakrenovatie Overijse

Dakrenovatie Overijse, vakkundig je dak vernieuwen

Een dakrenovatie zijn intensieve werkzaamheden om de kwaliteit van de dakconstructie te herstellen. Denk bij een dakrenovatie in Overijse bijvoorbeeld aan verschillende daktimmerwerken, zoals het plaatsen van een compleet nieuwe dakconstructie of het monteren van een overzetdak.

Een dakrenovatie is in veel gevallen noodzakelijk. Misschien omdat de dakconstructie zodanig beschadigd is dat deze voor jouw eigen veiligheid vervangen moet worden. Maar het kan ook voorkomen dat de dakafwerking zodanig verouderd is, dat de kans op lekkages en andere problemen erg groot is. Er zijn verschillende klussen die onder de term dakrenovatie vallen.

Hieronder lees je meer over de mogelijkheden voor een dakrenovatie. Dakwerker inschakelen? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes!

Vernieuwen van dakbedekking

Eén van de meest voorkomende klussen bij een dakrenovatie, is het vervangen van de dakbedekking in Overijse. Dit zijn dakwerken die op platte daken voorkomen, maar ook bij hellende daken is het vervangen van de dakafwerking niet ongehoord. Hiermee krijgt uw woning een nieuw dak met mooie uitstraling, bent u beter beschermd tegen neerslag en stijgt de isolatie in huis.

Op de pagina dakbedekking prijzen lees je meer informatie over de soorten dakbedekking en de kosten!

Daktimmerwerken

Daktimmerwerken zijn alle timmerwerken die op het dak plaatsvinden. Bekende daktimmerwerken zijn het vernieuwen van de dakconstructie, het plaatsen van een dakkapel of dakraam en het vernieuwen van de bekleding van de dakgoten. Niet elke dakdekker uit Overijse is gespecialiseerd in daktimmerwerken. Ga daarom op zoek naar een dakwerker die jou bij je daktimmerwerken kan helpen.

Overzetdak

Een overzetdak wordt met behulp van een lattenconstructie op het oude dakoppervlak geplaatst. Dit neemt relatief weinig tijd in beslag en is daardoor een aantrekkelijke optie voor veel mensen. Een overzetdak is niet altijd mogelijk, het bestaande dak moet in ieder geval geschikt zijn om de lattenconstructie op te monteren.

Nieuw dak, volledig nieuwe dakconstructie

In veel gevallen slaagt de dakdekker uit Overijse er in om de dakconstructie te verstevigen met extra balken. Wanneer de constructie ernstig verzwakt is door insecten of houtrot, dan is een nieuw dak onvermijdelijk. Een nieuw dak bouwen is een klus die veel tijd en geld kost, omdat je het oude dak eerst moet verwijderen voordat je een nieuw dak kan laten bouwen.

Dakisolatie

Het plaatsen van dakisolatie is één van de dakwerken die zichzelf na verloop van tijd weer terugverdient. Je bespaart namelijk op de energiekosten! Ongeïsoleerde daken in Overijse zijn een enorm warmtelek. Door dit beter te isoleren voorkom je warmteverlies. Bovendien is het met isolatie op de zolder ook een aangename temperatuur, waardoor je deze kunt gebruiken als extra slaapkamer of kantoor.


Dak renoveren? Schakel geregistreerde dakdekkers uit Overijse in!

Vergelijk prijsopgaven en kies de dakdekker met het beste aanbod: zo bespaar je tot 40%!

Start gratis offerteaanvraag!


Extra daklicht creëren

Daklicht is enorm belangrijk voor je humeur, gezondheid en productiviteit. Als jij de slechte lichtinval zat bent dan is daar zeker wat aan te doen. Bij hellende daken kun je een dakraam laten plaatsen. De installatie van een nieuw dakraam is vaak al in één dag uitgevoerd en je profiteert direct van extra licht in huis! Een dakraam bij platte daken is niet mogelijk, maar daar is natuurlijk een alternatief voor.

Laat een dakkoepel of lichtstraat plaatsen voor meer lichtinval in de woonkamer, keuken of slaapkamer! Een dakkoepel of lichtstraat is verkrijgbaar in veel verschillende formaten, afmetingen en soorten. Zo is er altijd een daklicht dat goed bij je woning past.

Ontmossen van daken

Wist je dat mos het dakoppervlak flink aantast? Het is daarom belangrijk om daken zo snel mogelijk te ontmossen.

Het ontmossen heeft drie belangrijke voordelen:

 • Ontmossen vermindert de kans op een daklekkage.
 • Je vermijdt vorstschade.
 • Na het ontmossen ziet je dak er schoon en nieuw uit.

Het ontmossen wordt in veel gevallen gedaan met een hogedrukreiniger. De dakwerker houdt de hogedrukspuit hierbij onder de juiste hoek, zodat er geen water onder de sluitingen komen. In sommige gevallen is de vervuiling erg hardnekkig. In dat geval kiest de dakdekker ervoor om een reinigingsmiddel te gebruiken.


Dakreiniging, het proces in beeld


Zinkwerken

Voor de afwerking van jouw dak is zink onmisbaar: het wordt namelijk al jarenlang gebruikt om het oppervlak waterdicht te maken. Zinkwerken worden daarom regelmatig uitgevoerd. Omdat zink een veelzijdig materiaal is, worden zinkwerken uitgevoerd bij zowel oude als nieuwe woningen.

Bij zinkwerken kun je denken aan het vervangen of herstellen van de dakgoten, maar ook het plaatsen van deklijsten, afdekkappen op schoorstenen en de installatie van een hemelwaterafvoer behoren tot de zinkwerken die dakdekkers uit Overijse uitvoeren. De zinkwerken worden natuurlijk ook op hoogte uitgevoerd, en daarom is het aan te raden hiervoor een dakdekker gespecialiseerd in zinkwerken in te schakelen. Daar komt bij dat de zinkwerken goed moeten worden uitgevoerd op een waterdicht geheel te creëren.

Schoorsteenrenovatie

Naast de standaard zinwerken behoren ook schoorsteenrenovaties tot dakwerken die in Overijse plaatsvinden. Veel mensen hebben een schoorsteen, maar gebruiken deze niet. Er wordt vaak onterecht gedacht dat onderhoud niet nodig is. Maar ook een ongebruikte schoorsteen heeft goed onderhoud nodig om lekkages en beschadigingen aan uw dak te voorkomen. In veel gevallen is er bij achterstallig onderhoud een complete schoorsteenrenovatie nodig.

Wat houdt een schoorsteenrenovatie in?

Grofweg kun je een schoorsteenrenovatie verdelen in 3 werkzaamheden: het vervangen van kapotte gevelstenen, het vernieuwen van de voegen en het vervangen van de loodslabben. Om de schoorsteenrenovatie compleet te maken kun je het metselwerk laten impregneren: dit voorkomt vochtdoorslag.

dakgoot plaatsen in Overijse

Dakgoot plaatsen

Eén van de zinkwerken die in Overijse plaatsvinden is het plaatsen van dakgoten. De dakgoot is een heel belangrijk onderdeel van je dak: dit zorgt namelijk voor een goede afwatering, en voorkomt daarmee veel vochtproblemen. Als je dakgoot aan vervanging toe is, dan heb je de keuze uit verschillende soorten: vooral de mastgoot en bakgoot zijn populair. Welke dakgoot voor jou de beste keuze is, is voornamelijk afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.

De dakgoot wordt op verschillende manieren geplaatst:

 • Met beugels: hierbij hang je de dakgoot in dakgootbeugels. De goten zijn gewoon zichtbaar.
 • Met dakgootbekleding: hierbij werk je de goten af met een houten of zinken bak.

Dakgootbekleding

Hoewel dakgoten zelf ook een unieke uitstraling hebben, kun je er ook voor kiezen om deze weg te werken met dakgootbekleding. Vaak is dit een houten bak, maar steeds meer mensen kiezen voor zinkwerken. Het voordeel van bekleding is dat het volledig aansluit bij de stijl van je woning: het maakt dus niet uit van welk materialen je dakgoten zijn.

Dakgoot herstellen

Een lekkende goot kan zelfs schade in huis veroorzaken. Het is dus belangrijk om een beschadiging zo snel mogelijk te herstellen. Vaak is een snelle dakherstelling voldoende om de schade te herstellen.

In sommige gevallen is de schade zo groot dat de dakwerker je aanraadt om in plaats van een dakherstelling, compleet nieuwe dakgoten te laten plaatsen. Bij een barst of scheur kan de dakdekker dit herstellen door middel van solderen of zelfs een waterdichte pasta.


Dakwerker inschakelen?

Vraag gratis offertes aan en vind een dakwerker bij jou uit de regio!


Welke premies zijn er voor dakwerken in 2024?

Voor veel mensen is dakwerk relatief prijzig. Gelukkig zijn er meerdere premies die je kunt aanvragen, zodat de prijzen zo laag mogelijk blijven. Hieronder staat een overzicht van de verschillende premies die je kunt aanvragen.

 • De overkoepelende renovatiepremie: je krijgt 20% of 30% terug op de kosten van je dakwerken, mits de facturen minimaal €2.500,- bedragen. Je kunt de premie aanvragen bij het isoleren of vernieuwen van het dak. Op Op vlaanderen.be lees je voor welke dakwerken je de renovatiepremie nog meer kunt aanvragen.
 • Premie voor dakisolatie: deze premie kun je alleen aanvragen als je isolatie laat plaatsen. Vanuit het netbeheer krijg je een premie voor de installatie van dak- of zoldervloerisolatie. Meer hierover lees je op vlaanderen.be. Daarnaast zijn er ook lokale premies voor dakisolatie. Meer daarover lees je op energiesparen.be
 • Een verlaagd btw-tarief: voor woningen ouder dan 10 jaar geldt een verlaagd btw-tarief. Je betaalt slechts 6% btw over de arbeidskosten. Voorwaarde is wel dat je woning een privéwoning is. Meer over dit verlaagd btw-tarief lees je op belgium.be.

Overzicht premies dakwerken

Premie Type dakwerken Premiebedrag
Overkoepelende renovatiepremie Dakisolatie en dak vernieuwen 20% of 30% bij minimaal €2.500,-
Isolatiepremie vanuit netbeheer Dakisolatie €4,- tot €14,- per m²
Lokale premies Dakisolatie Verschilt per gebied
Verlaagd btw-tarief Dakisolatie en dakrenovatie 6% btw

 

Recent aangevraagde offertes

Volledige schoorsteenrenovatie in Vilvoorde
Uitgebreide dakrenovatie in Halle
Zinkwerken rondom dakraam in Aarschot
Overzetdak plaatsen in Grimbergen
Dakisolatie plaatsen in Overijse
Dakraam plaatsen in Asse
Vernieuwen van dakconstructie in Tienen
Dakherstellingen uitvoeren in Dilbeek
Dakreinigen en ontmossen in Leuven
Zinken dakgoot plaatsen in Zaventem

Bespaartips dakwerken

Met het vergelijken van offertes bespaar je gemakkelijk tot wel 40%. Maar daarnaast zijn er nog meer manieren om de kostprijs zo laag mogelijk te houden. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om het oude dak zelf te verwijderen: op die manier bespaar je flink op de arbeidskosten, omdat de dakdekker minder lang bezig is.

Je kunt de dakdekker ook helpen met een goede voorbereiding of door zelf een steiger te regelen. Alles wat de dakdekker tijd bespaart zorgt ervoor dat de kostprijs zo laag mogelijk blijft liggen.

Tot slot: vergelijk de prijzen van dakwerkers, zo bespaar je tot wel 40% op de kosten!

Voordelen inschakelen dakwerker Overijse

Het inhuren van een dakdekker voor een dakrenovatie of dakherstelling heeft een hoop voordelen ten opzichte van zelf de dakwerken uitvoeren. Twijfel je nog? Hieronder staan een paar van de belangrijkste voordelen.

 • Je weet zeker dat de dakwerken en dakherstellingen correct uitgevoerd worden.
 • Je bent verzekerd van de hoogste kwaliteit.
 • Je hoeft niet zelf het dak op, wat een stuk veiliger is.
 • Een dakdekker voert direct een professionele dakinspectie uit en ziet dingen die je zelf misschien zou missen.

dakdekker Overijse

Dakwerken Overijse? Gratis offertes vergelijken!

Ben je op zoek naar een dakdekker uit Overijse voor het renoveren van je dakoppervlak? Of is je dakconstructie dringend aan vernieuwen toe? Maak dan gratis en vrijblijvend gebruik van onze offerteservice!

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt offertes van maximaal 4 dakwerkers bij jou uit de regio. Vergelijk de verschillende tarieven en kies zo voor het dakdekkersbedrijf met het beste aanbod! Ervaring leert dat mensen op die manier tot wel 40% op de totaalprijs besparen. Het vergelijken van offertes is gratis en helemaal vrijblijvend: je zit dus nergens aan vast, ook niet als je besluit om niet op het aanbod in te gaan!

Gratis offertes vergelijkenMeer lezen over dakwerken? Bekijk onderstaande pagina’s


dakherstelling

Dakherstelling

dakrenovatie

Dakrenovatie

dakwerken prijzen

Dakwerken prijzen